Investering sender godt signal til udlandet

Greenland Ventures millioninvestering i Hudson Resources er noget, de udenlandske investorer holder øje med.
Foto © : Hudson Ressources
Skrevet af Inge S. Rasmussen
27. marts 2017 14:45

Greenland Venture har valgt at skyde 20 millioner kroner i det canadiske mineselskab Hudson Resources, der er ved at anlægge en anorthosit-mine sydvest for Kangerlussuaq.

LÆS OGSÅ Greenland Venture køber mine-aktier for millioner

Samtidig får Greenland Venture en repræsentant i bestyrelsen i det grønlandske datterselskab Hudson Greenland A/S.

Fremover sidder investment manager Per Buhl Olsen med omkring bordet i Hudson Greenland. Hans bestyrelsespost i datterselskabet giver Greenland Venture større indsigt i investeringen, forklarer han.  

 - Det er en god måde at sikre sig indflydelse og indblik i hvordan investeringen udvikler sig. Det gør vi altid, når vi investerer, vi sikrer os at vi er med på nærmeste hold, siger Per Buhl Olsen og forklarer videre, at det er vigtigt med et grønlandsk medejerskab i mineselskaber, for det er noget udenlandske investorer holder øje med:

 - Og nogle gange ser vi at de her udenlandske investorer undrer sig over at der ikke er grønlandske investorer med. Derfor er det vigtigt og et godt signal at sende, at der også er nogen her i Grønland, der tror på projektet.

LÆS OGSÅ Hudson-aftale: Et lys i mørket

De 20 millioner kroner fra Greenland Venture svarer til en ejerdel på omkring seks procent. Men det er en stor investering for Greenland Venture, fastslår Per Buhl.

- For GV er det en meget stor investering og nok det største vi kan præstere i en enkelt sammenhæng. Men i det store billede i forhold til mineindustrien i Grønland er det jo en forsvindende lille del af det investeringsbehov der er. Men det her projekt har en størrelse hvor 20 millioner faktisk er et pænt beløb, lyder det fra investeringschefen.