Bestyrelsesformand: Investering i Nuuk Imeq er nødvendig

Den nye bestyrelsesformand i Nuuk Imeq kalder investeringer i selskabet for nødvendige. Udmeldingen er en kovending fra selskabet, som tidligere meddelte, at produktionen skulle lukke.
- Det er nødvendigt med investeringer i blandt andet udskiftning af flaskevaskemaskinen af hensyn til de krav som CocaCola stiller, siger Kuubik V. Kleist, bestyrelsesformand i Nuuk Imeq.
05. september 2017 12:59

Den nye bestyrelsesformand i Nuuk Imeq, Kuupik Kleist, erklærer sig klar til at investere i virksomhedens fremtid, selvom der endnu ikke er truffet beslutning om et nyt pantsystem her i landet.

Udmeldingen er kovending fra selskabet, som tidligere i år meddelte, at produktionen skulle lukkes ned.

- Vi anser virksomheden som værdifuld for samfundet. Ikke kun for medarbejderne men for hele Grønland, lød det bestyrelsesformand i Nuuk Imeq, Kuupik V. Kleist i mandagens Qanorooq.

LÆS OGSÅ Medarbejdere jubler over Nuuk Imeqs kovending

Bestyrelsesformanden lagde vægt på, at det er nødvendigt at investere for at selskabet overhovedet kan fortsætte driften, og det har den nye bestyrelsesformand åbenbart fundet opbakning til.

Tidligere indstillet til lukning

- Det er nødvendigt med investeringer i blandt andet udskiftning af flaskevaskemaskinen af hensyn til de krav som Coca Cola stiller, fortalte Kuubik V. Kleist.

I januar meldte den tidligere bestyrelse ud, at Nuuk Imeq skulle indstilles til lukning, da situationen vedrørende et nyt pantsystem gjorde det for usikkert for ejerne at investere i nye maskiner.

- Den politiske udmelding fra Nalakkersuisoq for Miljø fra 2013 om, at man forventer at indføre et nyt retursystem for emballage til øl og kulsyreholdige læskedrikke, som også omfattede dåser, har bragt Nuuk Imeq’s investeringsplaner til ophør, lød det fra den daværende bestyrelsesformand, Justus Hansen.

LÆS OGSÅ Nuuk Imeq bløder egne trusler op

Nu lyder der altså nye toner fra den ny indsatte bestyrelsesformand.

Kuupik Kleist understregede, at selskabet dels prioriterer dets cirka 50 medarbejdere i Nuuk dels miljøet i Grønland.

Overskud på 30 millioner

Selskabet vil derfor forsøge at påvirke Naalakkersuisut til at beholde et system, der muliggør den videre drift af Nuuk Imeq, samtidig med at selskabet planlægger nye investeringer, så tapperiet kan fortsætte driften.

- Vi søger selvfølgelig at få medindflydelse, det lægger vi ikke skjul på, siger Kuupik V. Kleist.

Selvom bestyrelsen har truet med at lukke Nuuk Imeq, så er virksomheden tilsyneladende stadig en god forretning for ejerne.

LÆS OGSÅ Nuuk Imeq præsenterer stort overskud

I 2016 havde virksomheden et overskud på 30,3 millioner kroner efter skat, og ifølge regnskabet blev der foreslået et udbytte til ejerne på 52 millioner kroner.

Nuuk Imeq ejes af Kommuneqarfik Sermersooq, Royal Unibrew og Carlsberg Breweries.