Inuit Ataqatigiit vil ikke pege på statsministerkandidat

Inuit Ataqatigiit vil endnu ikke melde ud, hvem de vil pege på som statsminister efter et kommende folketingsvalg. 
Skrevet af Jonas Fievé
03. juli 2018 10:24
Versionist Connie Fontain

Ifølge IAs medlem af Folketinget, så vil man prøve at søge maksimal indflydelse.

 - I 2015 gik vi til valg på at være Grønlands frie stemme, og det gør vi højst sandsynligvis også ved det næste valg, siger Aaja Chemnitz Larsen. 

Forleden meddelte det færøske medlem af Folketinget for partiet Tjóðveldi, Magni Arge, at han vil pege på den regering, som vil gøre mest for Færøerne, hvis han bliver tungen på vægtskålen efter folketingsvalget. 

LÆS OGSÅ Færøerne tæt på frihandelsaftale med Rusland og østlande

Men Aaja Chemnitz Larsen vil endnu ikke sige, hvem de vil støtte efter valget, eller hvad der skal til for, at IA enten støtter den socialdemokratiske formand, Mette Frederiksen, eller den nuværende statsminister og formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen.

 - Der må vi jo se på det samlede forhandlingsoplæg, som der kommer fra de forskellige partere. Det er svært at svare på, når man ikke kender det samlede billede, siger hun.

LÆS OGSÅ Færøernes hjemtagelse af udlændingeområde trækker ud

Ifølge Aaja Chemnitz Larsen har hun både samarbejdet med rød og blå blok i den nuværende valgperiode, og det fortsætter hun gerne med efter valget.

Desuden mener hun ikke længere, at det giver mening at dele Folketinget op i to blokke, da Alternativets formand Uffe Elbæk også har meldt sig på banen som en tredje kandidat.

 - Nu kan man se, at der bliver gjort nogle overvejelser om at gøre op med denne blokpolitik med rød og blå blok, og det er interessant at se, hvilken betydning, det eventuelt kan have efter et valg, siger IAs medlem af Folketinger Aaja Chemnitz Larsen. 

Der skal seneste afholdes valg til Folketinget til juni næste år.