Ingen udsigt til lavere brændstofpriser

Der er ikke umiddelbart udsigt til, at brændstofpriserne herhjemme sænkes, som følge af de meget lave oliepriser, der har gjort sig gældende på verdensmarkedet de seneste måneder.
18. februar 2015 07:34

Det fremgår af et § 37-svar fra Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq, til medlem af Inatsisartut for Partii Naleraq, Hans Enoksen.


Vittus Qujaukitsoq henviser til, at KNI A/S Polaroil senest sænkede brændstofpriserne den 1. december sidste år.


Dengang blev priserne reduceret med 24 øre pr. liter på samtlige brændstoftyper.


Vittus Qujaukitsoq anfører, at KNI A/S først forventer, at foretage nye brændstofindkøb fra april i år, og først herefter vil det være muligt at afgøre, om der kan blive tale om nye prisnedsættelser.

 

ikke tilladt, at foretage krydssubsidiering mellem de forskellige divisioner i KNI
Hans Enoksen vil også vide, om brændstofprisernes nedsættelse vil blive fulgt op af prisforhøjelser på f.eks. redskaber til fiskeri, fangst eller andre varerupper.


Men her understreger Vittus Qujaukitsoq, at der ikke er nogen sammenhæng mellem prissætningen af olie og prissætningen på andre varegrupper indenfor KNI-koncernen.


- Ifølge servicekontrakten mellem Selvstyret og KNI er det ikke tilladt, at foretage krydssubsidiering mellem de forskellige divisioner i KNI, anfører han i sit svar.