Ingen kvoter i to områder: Fangere må nedlægge så mange ulve de vil

Erhvervsfangere skal kunne regulere ulvene, så de ikke forstyrrer fangstdyr, lyder begrundelsen fra Naalakkersuisut.
Der er intet kvoteloft på ulve i forvaltingsområderne Qaanaaq og Ittoqqortoormiit. Foto © : Outward_bound/Flickr Creative Commons
19. december 2020 14:14

Naalakkersuisut har besluttet, at der ikke skal være noget kvoteloft for antallet af ulve, som personer med fangstbevis må nedlægge.

Det gælder i forvaltningsområderne Qaanaaq og Ittoqqortoormiit.

- Formålet er at give erhvervsfangerne mulighed for at regulere ulvene og dermed minimere ulvenes forstyrrelser af fangstdyr såsom rensdyr, moskusokser og andre fangstdyr, der har stor betydning for kødforsyningen i forvaltningsområderne Qaanaaq og Ittoqqortoormiit, skriver Naalakkersuisut i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Fangere i Qaanaaq og Ittoqqortoormiit må skyde ulve hele året

Da Naalakkersuisut godkendte bekendtgørelsen for ulve, fastslog man, at man ville lave en kvote. Men det løfte har man altså valgt ikke at holde.

I Grønlands Naturinstituts seneste rådgivning vedrørende ulve fra 2019 lød konklusionen, at der på daværende tidspunkt ikke var nok viden for at dokumentere, at en eventuel fangst af ulve ville være bæredygtig.

Instituttet anbefalede på det tidspunkt, at eventuelt fangst af ulve i Grønland først starter, når man har en ide om bestandens størrelse, og det kan dokumenteres at fangsten er bæredygtig.