Ingen kender årsag til brand på skole i Nuuk

Elever og lærere på Kangillinnguit skolen i Nuuk blev evakueret i tirsdags, da der udbrød brand i et klasseværelse. 
Politiet og brandvæsen har undersøgt stedet, men ifølge Jens Rønberg, der er vagtchef i Grønlands Politi, er brandårsagen stadig ukendt. Foto © : Megan Hansen
Skrevet af Jaaku Lyberth
04. november 2022 10:55

I tirsdags brød der brand ud på Kangillinnguit Skolen i Nuuk. Den blev slukket, men hvad der var skyld i branden, er der endnu ingen, der ved. 

Politiet og brandvæsen har undersøgt stedet, men ifølge Jens Rønberg, der er vagtchef i Grønlands Politi, er brandårsagen stadig ukendt. 

Foto © : KNR
KNR

- Det har været svært, siger Jens Rønberg til KNR.

De undersøgelser, der er lavet, er sendt til Danmark til brandteknisk undersøgelse. 

Branden brød ud i et klasseværelse i tirsdags omkring klokken 10 om formiddagen. Heldigvis var det frikvarter, og eleverne var i skolegården. Ingen kom til skade. 

LÆS OGSÅ Brand på Kanngillinnguit skolen i Nuuk

Skolen blev lukket, og forældrene blev ringet op om, at de skulle hente deres børn, siger skoleleder Karl Frederik Danielsen.

- Selvfølgeligt blev nogle af børnene bange, og forældre blev forskrækket og forvirrede. Men proceduren blev fulgt, og det hele foregik stille og roligt, siger han til KNR.

Den bygning, hvor branden fik fat i et klasseværelse, bliver nu brugt af eleverne igen. Der er 12 klasseværelser i bygningen. 

Atuarfik Kangillinnguit har 498 elever og 50 lærere.