Foto: Kriminalforsorgen i Grønland

Indsatte foretrækker Herstedvester frem for Nuuk

Flere grønlandske indsatte i Anstalten ved Herstedvester i Danmark ønsker ikke at blive overført til den kommende anstalt i Nuuk, når den efter planen står færdig i 2018. Det skriver Politiken i dag.

Ifølge avisen har cirka halvdelen af de i dag 25 grønlandske indsatte i Herstedvester afvist at afsone resten af deres straf i Nuuk.

Det skyldes, at det for nogles familier er lige så dyrt eller dyrere at rejse fra mindre byer og bygder i Grønland til Nuuk for besøg frem for at rejse til Danmark. Hos andre skyldes afslaget et ønske om at blive i Danmark efter endt afsoning, ligesom flere indsatte fra Østgrønland føler, at Nuuk er meget fremmed for dem.

Læs også Gruppe skal se på indsattes flytning

Fængselsinspektør ved Anstalten hos Herstedvester, Hanne Høegh Rasmussen, siger, at man håber, at det kan blive frivilligt, om de grønlandske indsatte ønsker at fortsætte afsoningen i Nuuk - men kan ikke garantere det.

Hos Justitsministeriet i Danmark er man opmærksom på problemstillingen og kommer med en løsning i god tid, inden anstalten tages i brug i 2018, oplyser ministeriet til Politiken.

Læs også Snart slut med afsoning i Danmark

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt