Tre medlemmer af Siumut er efter valgene i april blevet afsløret i at være under anklage for lovbrud eller tidligere dømt.Foto: Simon Uldum

Inatsisartutmedlem tiltalt for dødstrusler: Nægter sig skyldig

En af Siumuts største stemmeslugere ved det seneste valg til Inatsisartut er tiltalt for at have truet en socialarbejder og politiet på livet. Vedkommende nægter sig skyldig, oplyser hans forsvarer til KNR.

Siumuts tredejstørste stemmesluger ved valget til Inatsisartut, Aslak Jensen, skal i retten for dødstrusler og skal møde i Sermersooq Kredsret. Datoen er ikke fastsat endnu, oplyser Grønlands Politi til KNR. 

Det viser anklageskriftet, som KNR har fået aktindsigt i.

Den 17. marts 2017 ringede han omkring 12:45 til Kommuneqarfik Sermersooqs socialkontor, og truede en af en af socialkontorets forsorgsmedarbejdere på livet.

Ifølge anklageskriftet sagde Aslak Jensen blandt andet:

- Jer og politiet vil jeg slå ihjel.

- Jeg vil finde ud af, hvem du er. Vent bare, jeg slår dig ihjel.

Det har ifølge anklageskriftet været nok til at ”fremkalde alvorlig frygt for socialforsorgsmedarbejderens eget og andres liv, helbred og velfærd”.

KNR har talt med Aslak Jensens forsvarer, Finn Meinel. Han meddeler, at Aslak Jensen nægter sig skyldig i anklagerne. 

Anklagemyndigheden kræver 30 dage i anstalten.  

Tredje siumutmedlem i kriminalsager

Aslak Jensen er det tredje prominente medlem af Siumut, som efter valget til Inatsisartut og kommunerne er hevet i retten eller dømt for lovovertrædelser.

LÆS OGSÅ Minik Høegh-Dam viger uden om interview om retssag

Siumuts store kommunale stemmesluger Minik Høegh-Dam blev væltet få dage efter, at han stod til at blive ny borgmester i Avannata Kommunia. Han er nemlig under alvorlige anklager for narkotikahandel. Minik Høegh-Dam blev frikendt i kredsretten, men anklagemyndigheden har anket dommen til landsretten. 

LÆS OGSÅ Qarsoq Høegh-Dam trækker sig fra Inatsisartut

Hans lillebror og Siumuts fjerdestørste stemmesluger ved valget, Qarsoq Høegh-Dam, meldte efter Inatsisartutvalget selv fra, da han ikke følte sig egnet alligevel. Det skete efter, det blev afsløret, at han er tidligere dømt i en hashsag.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl