Inatsisartut udsætter beslutning om parlamentsbygning

Politikerne har købt sig selv lidt mere tid, før de til næste år skal træffe beslutning om, hvorvidt der skal bygges et nyt parlament.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
07. november 2016 12:14

Beslutningen om en ny parlamentsbygning udsættes til forårssamlingen.

Det skriver Inatsisartuts formandsskab i en pressemeddelelse, hvor de opremser en række ændringer for den igangværende samling.

Oprindeligt var det formandsskabets plan, både at første- og andenbehandle spørgsmålet om en ny parlamentsbygning på samme dag, der var tale om en principbeslutning i forhold til at fastholde eller afvise den oprindelige tilslutning til projektet.

Forkert at bruge pengene nu

Efter kritik blev behandlingen dog delt ud på to dage, så forslaget igen kan komme i udvalgsbehandling, og nu er det så besluttet at rykke andenbehandlingen af forslaget helt frem til forårssamlingen næste år. 

Læs også Ny parlamentsbygning skal drøftes i udvalg

Læs også Inatsisartut dropper at behandle ny parlamentsbygning på én dag

Debatten om en ny Inatsisartutbygning har været hård. Modstanderne fra Demokraterne, Atassut og Partii Naleraq mener ikke, at det giver mening at lave en stor investering i en parlamentsbygning, mens behovet andre steder er stort.

Dyrt at renovere

Tilhængerne fra Siumut og delvist også Inuit Ataqatigiit mener, at det er fornuftigt at bygge et nyt parlament, fordi det nuværende skal renoveres løbende, hvilket er dyrt. 

Samtidigt peger de på, at en ny Inatsisartutbygning kan blive en turistattraktion, ligesom IA's Ane Hansen anfører, at den nuværende bygning er et levn for kolonitiden og derfor ikke passende for et folk, der søger selvstændighed.