Immanuelsen kræver dementi efter voldsom kritik fra udvalg

Naalakkersuisoq for fiskeri Jens Immanuelsen kritiseres voldsomt af Fiskeriudvalget efter en forøgelse af stenbiderkvoten med 204 tons.
Den kritiske udtalelse fra udvalget kommer efter et samråd med Jens Immanuelsen om emnet 17. maj. Foto © : Merete Lindstrøm
Skrevet af Jens Betak
26. maj 2020 09:29

Fiskeri- fangst- og landbrugsudvalget langer i skarpe vendinger ud efter naalakkersuisoq Jens Immanuelsen (S). 

Det gør udvalget på grund af en tildeling af ekstra kvoter for fiskeri efter stenbider på 204 tons.

Udvalget skriver, at den "finder det stærkt kritisabelt og uacceptabelt, at naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug har tildelt ekstra kvoter for stenbiderfiskeri, selv om han vidste, at der var risiko for at bringe MSC-certificeringen i fare".

MSC-certificering er et mærke, som gives til bæredygtigt fiskeri. Med forøgelsen af kvoten er fiskeriet efter stenbider altså i fare for at miste det bæredygtige mærke.

LÆS OGSÅ Stenbiderfangst genåbnes på Vestkysten for en kort periode

Den kritiske udtalelse fra udvalget kommer efter et samråd med Jens Immanuelsen om emnet 17. maj.

Naalakkersuisoq Jens Immanuelsen har været hurtig til at svare. Men han forholder sig dog ikke til faren for at miste MSC-mærket - i stedet for kræver han et dementi fra udvalget.

LÆS OGSÅ Stenbiderfangst i to områder på vestkysten stoppes for nu

- Det skal hermed understreges, at udvalgets udtalelse ikke er korrekt, fordi beslutninger om fastsættelse af kvoter udelukkende foretages af et samlet Naalakkersuisut i henhold til fiskeriloven, skriver Jens Immanuelsen.

Jens Immanuelsen vil med andre ord ikke tage ansvaret for beslutningen, fordi det er et samlet Naalakkersuisut, som har taget beslutningen.