IMAK: Det er beklageligt for os alle sammen

Lærernes Fagforening IMAK har indtil nu været meget stille omkring deres holdning til, at det kun er 25 procent af lærerne i landet, der har besvaret det spørgeskema, som Danmarks Evalueringsinstitut har sendt ud til dem i forbindelse med evalueringen af den grønlandske folkeskole. Men nu melder formand Sivso Dorph sig også på banen.
Skrevet af Laura Aggernæs
27. januar 2015 04:08
Versionist Apollo Jeremiassen

- Det er jo beklageligt for os alle sammen, at det kun drejer sig om, at der kun er 25 procent af lærerne, som har svaret på spørgsmålene. Og desangående så har Jeppe Frost Jepsen forklaret det ganske udemærket i fredags ved, at ved de første meldinger var det sådan, at mange lærere ikke kunne komme ind til spørgsmålene og efterfølgende også havde problemer med dem.

- Så det er nok en af hovedårsagerne til, at procentandelen af de besvarede blev så lavt, som det blev, siger Sivso Dorph til KNR.

Dermed støtter han op om de to lærere, der i fredags fortalte KNR om vanskelighederne ved at udfylde spørgeskemaet.

- Så du mener ikke, det er fordi lærerne ikke har gidet, men snarere at det handler om, at teknikken har været i vejen?

- Det har nok været en stor del af årsagen dertil, siger Sivso Dorph.

 

Teknikken skal afprøves

Han fortæller, at IMAK i forbindelse med evalueringen har kontaktet sine medlemmer mere end én gang for at opfordre dem til at besvare spørgeskemaerne fremsendt af Danmarks Evalueringsinstitut.

Læs også Nivi Olsen: Ked af 25 procent

Men hvis der en dag skal evalueres på ny, er taktikken en anden.

- Så har vi lært det, at før man udsender sådan et spørgeskema, så skal man have gennemprøvet, hvordan det virker for modtageren, sådan at man kommer til at få det nødvendige antal svar, når man laver sådan en undersøgelse, siger Sivso Dorph.

Spørgeskemaerne, som lærerne har svaret på, er blot en enkelt del af den samlede evaluering, der også omfatter en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere i landet samt interviews med en lang række aktører i og udenfor folkeskolen.

Læs også Evaluering af folkeskolen halter bagud med lærerbesvarelser