Jessica måtte føde alene i Nuuk

Jessica Arnoldi har netop født sit tredje barn. Det skete ved kejsersnit på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk, mens hendes mand og andre børn ventede bekymrede på hende hjemme i Uummannaq.
Foto © : Kitte Witting
05. september 2018 08:13
Versionist Connie Fontain

Da Jessica Arnoldi på 38 år blev gravid med sit tredje barn, blev hun på grund af sin alder visiteret til at føde i Nuuk. Der var risiko for, at der kunne opstå problemer under fødslen, og derfor var det sikrest, at hun fødte på Grønlands eneste specialafdeling for fødsler.

Jessica Arnoldi bor med sin mand Tim Arnoldi i Uummannaq. Hun var meget ked af udsigten til at føde alene uden Tim ved sin side. Men parret havde ikke råd til selv at betale for, at Jessicas mand og deres børn kunne rejse med.

Hvis der nu sker noget

– Hvis der nu sker noget med barnet - hvis der nu sker noget med mig, så er min familie der ikke. Jeg er meget glad for at bo i Uummannaq. Her er så smukt og fredeligt. Men jeg er meget ked af, at jeg skal føde alene, sagde Jessica forud for fødslen.

LÆS OGSÅ Grønland er nede på seks fødesteder

Hun fødte en velskabt datter på 3,8 kilo og 47 centimeter den 19. maj.  Det foregik ved kejsersnit på den dag, hun selv havde regnet sig frem til måtte være terminen, efter et døgn med små og svage veer. Jessica har kun godt at sige om den samlede service, hun har fået på landshospitalet i Nuuk.

- Men jeg blev svagere og svagere og følte mig så alene. Derfor insisterede jeg på hurtigt at komme hjem, så min mand kunne hjælpe mig med barnet. Jeg var helt proppet med stærk smertestillende medicin, så jeg var helt omtumlet på rejsen. Vores lille pige græd rigtig meget i starten, men nu har vi det alle godt, siger hun.

Forstår ikke prioritering

Hendes mand Tim Arnoldi forstår ikke den måde sundhedsvæsenet prioriterer pengene.

- Der er 34 fødsler her i Uummannaq i gennemsnit om året, og de penge, man bruger på flybilletter og ophold for at sende 34 fødende kvinder til henholdsvis Nuuk og Ilulissat og på at have en flyvende jordemoderkonsultation, kunne da bruges væsentligt bedre på personale til vores lokale sygehus, siger han.

Foto © : Jessica Arnoldi
Jessica Arnoldi fødte i maj sit tredje barn. Forud for fødslen opholdt hun sig tre uger i Nuuk uden sin mand og sine andre børn, og da fødslen endelig var ovre bad hun om at komme hjem så hurtigt som muligt. Foto: Privat