IA'er: Kim Kielsen favoriserer Randi Vestergaard Evaldsen

Aqqaluaq B. Egede fra Inuit Ataqatigiit anklager formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, for at blande sig i formandskampen hos Siumuts koalitionspartner Demokraterne.
Skrevet af Karsten Sommer
12. februar 2016 10:21

Det skriver dagens udgave af Sermitsiaq.

Demokraterne holder i morgen lørdag ekstraordinært landsmøde for at vælge ny formand for partiet efter Anda Uldums afgang i januar.

Og Aqqaluaq B. Egede mener at udnævnelsen af Randi Vestergaard Evaldsen til ny Naalakkersuisoq for Finanser og Råstoffer allerede den 2.februar - mens formandskampen hos Demokraterne stadig er i fuld gang - er udtryk for en favorisering af hende i den interne kamp om formandsposten hos Demokraterne.

- Det er ren taktik, vurderer Aqqaluaq B. Egede, der hellere havde set at Kim Kielsen ventede de få dage med rokaden i Naalakkersuisut, til den ny formand for Demokraterne var blevet valgt.

Læs også Oppositionen bekymret over udskiftning i Naalakkersuisut

Han frygter at endnu en ministerrokade, hvis en anden end Evaldsen bliver valgt til Demokratformand, vil forsinke arbejdet indenfor de to store områder, finanser og råstoffer, som han iøvrigt mener er to alt for store fagområder, til at de bør klares af kun een naalakkersuisoq.

Samme tanke har en af de andre kandidater til formandsposten hos Demokraterne, Justus Hansen, haft.

- Jeg har selv tænkt på at området burde deles i to, men det skal der forhandles om, siger Justus Hansen til Sermitsiaq.

Læs også Ministerrokade giver Randi ansvaret for finanserne