Foto: KNR

Hellefisk IA vil have lukket kvotefrie områder

Det vækker bekymring hos Inuit Ataqatigiit, at Naalakkersuisut har fastsat kvoter, der er langt højere end det niveau, biologerne anbefaler.

IAs politiske ordfører, Bendt B. Kristiansen, mener, at Naalakkersuisut bør udvise større forsigtighed, når de fastsætter kvoter for hellefisk her i landet.

Årets statistikker for indhandling viser, at fiskerne har mere end svært ved at opfiske kvoterne for den værdifulde hellefisk.

Men det har ikke afholdt Naalakkersuisut fra at fastsætte næste års kvoter væsentlig højere, end den rådgivning, de har modtaget fra Naturinstituttet.

LÆS OGSÅ Hellefiskekvote bliver langt fra fisket op i år

Bendt B. Kristiansen mener, at det er nødvendigt at lukke for kvotefrie områder, hvis Naalakkersuisut fastholder de kvoter, der blev meldt ud tidligere i denne uge. 

- Inuit Ataqatigiit kræver, at såfremt de fastsatte kvoter fastholdes, så skal man mindst lukke for kvotefrie områder og indføre kvoteret fiskeri i disse områder. Her tænker vi specielt på Diskobugten samt Nuuk Fjord, udtaler han i en pressemeddelelse.

Han mener simpelthen at risikoen ved at fortsætte på den nuværende måde er for stor.

- Ved fastsættelse af så høje kvoter, er vi bekymrede for, at hellefiskebestanden (....) vil være i fare for at blive udryddet og som følge deraf vil have katastrofal konsekvens for vort land. Derfor må vi lukke for kvotefri fiskeri efter arten, lyder det fra Bendt B. Kristiansen.

LÆS OGSÅ Rejer og hellefisk skyld i eksport-nedtur

LÆS OGSÅ De lokale kan mærke hellefiske-krisen

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt