IA stiller med syv krav til Kielsen

Inuit Ataqatigiit stiller med syv konkrete punkter, som de beskriver som krav til en ny koalition, hvis de skal være en del af et nyt Naalakkersuisut. Det erfarer KNR.

Et internt IA-dokument viser, hvilket grundlag partiet i disse dage forhandler med Kim Kielsen og Siumut om at indgå i en ny koalition.

Her kan man blandt andet læse, at partiet stiller syv konkrete krav. Inuit Ataqatigiit kræver at, der bliver fremlagt et nyt forslag til en fiskerilov på baggrund af IAs udspil, Forfatningskommissionens skal ændres og bestå af medlemmer, som ikke sidder i Inatsisartut og så vil partiet have en lov om ligebehandling og anti-diskrimination. 

LÆS OGSÅ Inuit Ataqatigiit oplever stor tilbagegang i Nuuk

Derudover stiller partiet krav om en strukturreform i Selvstyrets administration, der i højere grad skal arbejde tværfagligt, uddannelsesområdet skal styrkes på alle områder, og partiet vil have sat reformer i gang, der skal sikre en ansvarlig økonomisk politik. Slutteligt vil de have fremmet dyrehold og landbrug som krav syv. 

Samtidig fastholder partiet sin holdning til uran-spørgsmålet, som de er i mod.

Partierne har forhandlet om en ny koalition siden onsdag i sidste uge, dagen efter valget. Torsdag i denne uge meldte Demokraterne ud, at de ikke længere forhandler om deltagelse i en fremtidig koalition.

Dermed er vejen banet for, at Siumut danner et nyt naalakkersuisut med Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq, hvis de tre partier kan blive enige. Præcis som koalitionen så ud, inden valget.

LÆS OGSÅ Demokraterne trækker sig fra koalitionsforhandlingerne

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt