Randi Vestergaard EvaldsenFoto: Jonas Fievé/KNR

Demokraterne trækker sig fra koalitionsforhandlingerne

Demokraterne har besluttet sig for at sidde på reservebænken som oppositionsparti, når det nye Inatsisartut træder sammen. Partiet ønsker Siumut og Kim Kielsen held og lykke med forhandlingerne om en ny koalition.

Partiet kan ikke se sig selv som en del af den kommende koalition, forklarer Demokraternes formand, Randi Vestergaard Evaldsen efter mødet med Siumut-formand Kim Kielsen onsdag.

- Vi har i dag konkluderet, at vi ikke kan gå på kompromis med de ting vi har haft med, og Siumut kunne ikke gå med på nogle af de ting, vi havde med, siger Randi V. Evaldsen til KNR og uddyber:

- Det er nogle af de ting, vi har sagt fra starten. Blandt andet sænkelse af person- og selskabsskatten og nedlæggelse af Forfatningskommissionen.

Demokraterne bebuder nu i stedet, at de vil være en konstruktiv opposition og mener, at der er flere punkter, hvor de vil kunne samarbejde med resten af salen.

- Det er vigtigt, man begynder at samarbejde i Grønland. Under valgkampen snakkede vi for eksempel om børns vilkår, som vi bredt var enige om, at der skulle gøres noget ved. Så det er sådan nogle tiltag, vi gerne vil samarbejde med de andre på, siger Randi V. Evaldsen.

Hun kan også godt se et samarbejde om fiskeriloven.

- Vi står ved de ting, vi sagde under valgkampen, og vi er selvfølgelig også meget villige til at samarbejde med de andre partier om fiskeriloven, så vi finder en løsning, der er baseret på de grønlandske vilkår og det grønlandske samfund, siger Randi V. Evaldsen.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt