IA revser nyt forslag til finanslov

IA godtager ikke, at det kun er små ændringer, der er i det andet forslag til finanslov, som naalakkersuisut lagde frem blot fire dage efter det første.
Sara Olsvig
Foto © : Inuit Ataqatigiit/Gabanguak Bidstrup
Skrevet af Merete Lindstrøm
27. august 2018 11:37

I sidste uge kom Naalakkersuisut med ikke bare ét men hele to forslag til finanslov 2019. Og det huer ikke IA´s formand Sara Olsvig.

- Det afslører jo mildest talt, at der er noget riv ravende galt, siger hun og uddyber:

- Altså, det er 4 dage siden man har fremlagt finanslovsforslag nr. 1 og nu kommer der et nummer 2 finanslovsforslag, det synes vi er meget usædvanligt, siger Sara Olsvig.

Naalakkersuisoq for finanser Pele Broberg har ellers  i en pressemeddelelse været ude og sige " Denne ændring er af primært teknisk karakter, og den medfører ingen ændringer i finanslovens bevillinger eller budgetterede resultat.

LÆS OGSÅ Nu med lufthavne

Men det har Sara Olsvig svært ved at forlige sig med.

- Det handler om rigtig mange millioner kroner, så der er selvfølgelig stor forskel, og nu har vi ikke haft lejlighed for at gennemgå det nye forslag, der er sendt, men det er udtryk for, at der er intern uro og intern uenighed, man har ikke klappet tingene af, før naalakkersuisut for finanser holdt pressemøde i mandags, siger hun.

Og selvom Pele Broberg i sin pressemeddelelse forklarer, at ændringerne er for at, som han skiver: "undgå at give indtryk af en politisk foregribelse af Inatsisartuts videre behandling af Naalakkersuisuts forslag til ny anlægslov", så er IA´s formand ikke i tvivl om, hvad hun mener om den sag.

- Det er ikke bare tekniske detaljer, det er bemyndigelse til at bruge mange millioner, siger Sara Olsvig.

LÆS OGSÅ Finanslovsforslag med overskud præsenteret