Foto: KNR

IA er ikke tilfreds med systematisk underskud

Inuit Ataqatigiit er ikke tilfreds med systematiske underskud og ser helst reformerne være langt mere omfattende, end det man har set indtil nu. Naaja Nathanielsen (IA) mener, at det haster med at få gennemført reelle reformer, der skal rette op på det voksende gab imellem landskassens indtægter og udgifter.

 

Formanden for Økonomisk Råd, Torben M. Andersen kritiserede i sidste uge politikerne for at skubbe problemer foran sig, ved at vedtage en underskudsgivende finanslov og samtidig undlade at gennemføre tilstrækkelige reformer af samfundet. Naaja Nathanielsen fra oppositionspartiet IA mener, at IA gjorde, hvad partiet kunne, for at gøre finansloven så ansvarlig som muligt.

- Vi er ikke tilfredse med de her systematiske underskud, og de reformer vi gerne vil have gang i, de skal være langt mere omfattende, end det vi har set. Vi vil gerne have reformer inden for socialområdet, inden for skatteområdet og inden for det boligområdet. Vi tror, at de tre områder kan være med til at løfte os ud af det her dødvande.

Siger Naaja Nathanielsen, finansordfører fra IA, som svar på spørgsmålet - gjorde IA nok under forhandlingerne med finansloven, for at tage fat på de alvorlige problemer, som landets økonomi står over for.

Læs også Bankdirektør: Der burde være overskud

Læs også Økonomiprofessor kritiserer finanslov

Politikerne skubber problemerne foran sig

I sidste uge kritiserede Torben M. Andersen, formand for økonomisk råd, og Grønlandsbankens direktør, Martin Kviesgaard, finansloven for ikke at tage fat om de reelle problemer i Grønlands Økonomi.

- Politikerne skubber problemerne foran sig, lød det blandt andet fra Torben M. Andersen.

Naaja Nathanielsen er enig i kritikken, og hun mener det haster med at få gennemført reelle reformer, der skal rette op på det voksende gab imellem landskassens indtægter og udgifter. Hun anerkender også, at det er et vanskeligt stykke arbejde.

- Det er ikke fordi, at vi nødvendigvis står og peger fingre af koalitionen og siger "vi kan gøre det meget bedre", vi vil bare meget gerne være med til at påvirke det arbejde, der skal ske de kommende år. Vi anerkender de udfordringer, der er.

Reformerne skal forberedes ordentlig

IA styrede selv landets økonomi i årene 2009 til 2013, og Naaja Nathanielsen indrømmer, at partiet kunne have gennemført flere reformer på daværende tidspunkt.

- Det er da nok rigtigt set at man i bagklogskabens lys skulle have sat gang i flere reformer noget tidligere, men de skal også forberedes ordentligt, sagde Naaja Nathanielsen.

Radioavisen arbejder på en kommentar fra koalitionspartiernes finanspolitiske ordfører, som svar på sidste uges kritik af finansloven.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt