IA åben for at udsætte behandling af fiskerilov

Der har været massiv kritik omkring det Naalakkersuisuts forslag til en ny fiskerilov. Nu melder Inuit Ataqatigiit, at partiet er åben for at udsætte behandlingen af fiskeriloven.
Skrevet af Mads Pedersen
19. oktober 2017 15:42

Siden fremlæggelsen af ændringsforslag til fiskeriloven blev sendt i høring i august, er det blevet mødt massiv kritik fra forskellige organisationer og parter.

Senest har sammenslutningen af Grønlandske Advokater, Nunatsinni Advokatit, meldt ud, at de mener, at forslaget burde droppes. De mener, at forslaget er mangelfuldt, og at politikerne ikke har en chance for at gennemskue konsekvenserne, hvis loven skulle blive vedtaget i sin nuværende form.

Det samme mener i øvrigt Kommuneqarfik Sermersooq og arbejdsgiverforeningen Grønlands Erhverv.

Inuit Ataqatigiits medlem for Inatsisartut, Hans Aronsen, der også er formand for fiskeriudvalget, udtaler på vegne af partiet, at man ikke kan stoppe lovforslaget til fiskeriloven.

LÆS OGSÅ Fiskerilovsforslag vil gå ud over de svageste

Men selvom at der i den nuværende koalitionsaftale står, at 'fiskeriloven skal færdiggøres', åbner Inuit Ataqatigiit op for, at vedtagelsen af en ny fiskerilov kan udskydes til efter valg til Inatsisartut, der senest skal finde sted næste år.

Der er nemlig en del vigtige problemstillinger, som mangler at blive afdækket, lyder det.

- Der er en del vigtige spørgsmål i forbindelse med lovforslaget, som endnu ikke er afklaret, siger Hans Aronsen til KNR.

LÆS OGSÅ Ny fiskerilov kan blive økonomisk lussing til landskasse og erhvervsliv

Aronsen mener blandt andet, at de økonomiske konsekvenser af forslaget til en ny fiskerilov bør afdækkes grundigt af Naalakkersuisut. Han deler til gengæld ikke holdningen om, at forslaget skal skrottes.

- Forslaget skal ikke bare stoppes, men det vigtige arbejde skal fortsætte. Denne reform skal tages alvorligt, derfor må det forventes, at arbejdet kan forsætte selv efter et valg, siger Aronsen.

Han understreger, at det er vigtigt, at alle relavante parter så vidt muligt bliver inddraget i lovarbejdet.