Aslak Jensen går efter en frifindelse. Foto: KNR

I dag afgøres retssagen mod Aslak Jensen

Siumut-politikeren Aslak Jensen skal i dag for retten i Nuuk. Han er tiltalt for at have truet en socialarbejder og politiet på livet.

Den 17. marts 2017 ringede Aslak Jensen omkring klokken 12:45 til Kommuneqarfik Sermersooqs socialkontor og truede en af socialkontorets forsorgsmedarbejdere på livet.

Sådan står der i anklageskriftet, hvor man også kan læse, at Aslak Jensen i telefonen skulle have sagt:

- Jer og politiet vil jeg slå ihjel.

- Jeg vil finde ud af, hvem du er. Vent bare, jeg slår dig ihjel.

LÆS OGSÅ Inatsisartutmedlem tiltalt for dødstrusler: Nægter sig skyldig

Det har ifølge anklageskriftet været nok til at ”fremkalde alvorlig frygt for socialforsorgsmedarbejderens eget og andres liv, helbred og velfærd."

Nægter sig skyldig

Aslak Jensen var Suimuts tredjestørste stemmesluger ved valget til Inatsisartut. Da efterårssamlingen startede, godkendte de andre medlemmer af Inatsisartut at ophæve hans parlamentariske immunitet. Medlemmer af Inatsisartut kan nemlig ikke blive sigtet af politiet eller tiltalt i en retssag.

Det står der i Grundloven – og for at deres immunitet kan blive ophævet – og de dermed kan blive sigtet eller tiltalt – skal Inatsisartut stemme om det. 

Aslak Jensen nægter sig skyldig i anklagerne. 

- Jeg ikke er bange for at stille op i retten, sagde han til KNR i september. 

Hans forsvarer, Finn Meinel, bekræfter: 

- Der er en påstand om frifindelse, så det går vi efter. Hvis retten vælger at dømme, så går vi efter så mild en foranstaltning, som muligt, siger forsvarer Finn Meinel til KNR og fortsætter:

- Hvis der kommer en dom mandag, så må vi se på resultatet og vurdere, hvordan vi skal forholde os.

Tredje siumutter i retten

Aslak Jensen er det tredje prominente medlem af Siumut, som efter valget til Inatsisartut og kommunerne i april sidste år er blevet hevet i retten eller dømt for lovovertrædelser.

Siumuts store kommunale stemmesluger Minik Høegh-Dam blev væltet få dage efter, at han stod til at blive ny borgmester i Avannata Kommunia. Han er nemlig under alvorlige anklager for narkohandel. Minik Høegh-Dam blev frikendt i kredsretten, men anklagemyndigheden har anket dommen til landsretten. 

Hans lillebror og Siumuts fjerdestørste stemmesluger ved valget, Qarsoq Høegh-Dam, meldte efter Inatsisartutvalget selv fra. Han forventede nemlig, at et flertal i Inatsisartut ikke ville erklære ham egnet til at være i parlamentet på grund af en sag, der også handlede om hash. Det skete efter, det blev afsløret, at han er tidligere dømt i en hashsag.

Retssagen begynder klokken 9.00 i Sermersooq Kredsret.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl