I dag åbner Tusaannga anonym rådgivning på chat

Hvis du bor udenfor Grønland, får du nu mulighed for at få gratis rådgivning på grønlandsk.
Arkivfoto fra demonstration mod selvmord. Foto © : Mads Reimer
Skrevet af Christine Hyldal
17. maj 2024 10:36

Børn og unge, der har brug for rådgivning, trøst eller bare at snakke med en voksen, kan fremover bruge et nyt digitalt univers.

Det skriver Departementet for Børn og Unge i en pressemeddelelse.

Hidtil har børn haft mulighed for at kontakte Tusaannga ved et ringe til 801180 eller sende en sms til 1899.

Men fra i dag kan de også bruge en ny chatfunktion, som øger følelsen af anonymitet, fordi man kan henvende sig uden at bruge sit telefonnummer. Samtidig bliver der mulighed for at få gratis rådgivning på grønlandsk for børn og unge, som er bosat uden for landet.

- Vi ønsker at vise børn og unge, at Tusaannga er et sted, hvor man kan få støtte til alle slags daglige udfordringer for eksempel forelskelse eller spørgsmål om kroppens udvikling, siger Aqqaluaq B. Egede (IA), der er naalakkersuisoq for børn og unge.

Hjælper hinanden anonymt

Det nye digitale univers er bygget op på samme måde som Børnetelefonens hjemmeside i Danmark. Siden indeholder derfor også indirekte rådgivning med flere temasider, hvor børn og unge kan finde viden og råd om, hvordan de kan tackle forskellige udfordringer.

Har du brug for hjælp?

Hvis du har tanker om selvmord eller føler dig alene, kan du kontakte Tusaannga på tlf. 80 11 80 eller sms 18 99. 

Samtalen er gratis og anonym.

Du kan læse mere om Tusaannga her.

Siden hedder ”hjælp til selvhjælp” og er til dem, som for eksempel endnu ikke er klar til at snakke højt med nogen, om det der er svært. Ligesom på Børnetelefonens hjemmeside introduceres også et rådgivningsunivers med navnet ”Lad os hjælpe hinanden/Ikioqatigiitta”, hvor børn og unge kan rådføre sig med jævnaldrende – helt anonymt.

- Vi ser i Tusaanngas interne undersøgelser og Qamani-rapporten, at børn og unge ofte foretrækker at tale med deres jævnaldrende om deres problemer, og det bliver nu en mulighed på Tusaannga.gl, siger Aqqaluaq B. Egede.

Udvidelsen af Grønlands landsdækkende rådgivningslinje Tusaannga er blevet skabt i samarbejde med Børns Vilkår i Danmark.