Aaja Chemnitz Larsen Hvorfor må vi ikke forhandle satspulje

De nordatlantiske medlemmer af Folketinget sidder ikke med ved bordet, når partierne forhandler, hvordan satspuljemidlerne skal fordeles. Det står Inuit Ataqatigiit medlem af Folketinget, Aaja Chemnitz Larsen, uforstående over for.
Foto © : IA
Skrevet af Jonas Fievé
06. november 2018 06:48
Versionist Connie Fontain

- Det synes jeg er utilstedeligt, og selvfølgelig skal man bruge den viden, vi har omkring de grønlandske landsmænd, der er i Danmark, siger Aaja Chemnitz Larsen.

Hun har derfor spurgt den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen, om de grønlandske medlemmer af Folketinget ikke burde få en plads ved forhandlingsbordet. 

LÆS OGSÅ Der mangler midler til grønlændere i Danmark

For hun mener ikke, at de socialt udsatte grønlænderes interesser bliver godt nok tilgodeset ved satspuljeforhandlingerne, som det er i dag. 

- Det er jo sådan, at grønlændere i Danmark de stemmer på danske folketingsmedlemmer, men ofte bliver Grønland glemt, også når vi snakker om socialt udsatte, siger Aaja Chemnitz Larsen. 

Selvom de fleste grønlændere i Danmark ifølge Aaja Chemnitz Larsen er velfungerende borgere, er der en stor gruppe grønlændere, som er socialt udsatte. 

LÆS OGSÅ Nu udbetales satsmidler igen

- Vi er overrepræsenteret i de sociale statistikker, og derfor synes jeg, at det er et område, som bliver forsømt, og det er rigtigt positivt, at der er lidt mere fokus på det, men jeg synes slet ikke, at vi er i mål, siger Aaja Chemnitz Larsen.