Aaja Chemnitz Larsen: Der mangler midler til grønlændere i Danmark

Forhandlingerne om Satspuljen for 2019 blev torsdag afsluttet i Folketinget. Aaja Chemnitz Larsen ærgrer sig over, at der ikke direkte bliver afsat midler til Grønlændere i Danmark i dette års satspulje.
Foto © : IA
Skrevet af Mette Wallach
05. november 2018 07:14
Versionist Bikki P. Kleist

Der er ikke blevet afsat nye satspuljemidler særskilt til grønlændere for 2019, men der vil være et særligt fokus på grønlændere i indsatsen til personer med senfølger efter seksuelle overgreb og i beskæftigelsesindsatsen ”Flere skal med II”. 

Inuit Ataqatigiits folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen var med til forhandlingerne, og hun er ærgerlig over, at der ikke afsættes nye særskilte midler til grønlændere i Danmark, udover en fortsættelse af inklusionsindsatsen i 2020

LÆS OGSÅ Økonomisk støtte til socialt udsatte grønlændere

- Jamen grunden, til at jeg er bekymret for, at der ikke afsættes særskilte penge til grønlændere i danmark, er, at jeg har været rundt i landet og se nogle af de tilbud, der er, men det er også meget tydeligt, at hvis vi kigger på behandlingen af traumer, som er noget af det, vi har fokus på, så kan vi konstatere det, men vi har stort set ingen steder at henvise folk hen, siger hun.

Aaja Chemnitz Larsen har i forhandlingerne fokuseret på nye midler til bl.a. øget beskæftigelse af grønlændere, rejsehold til traumebehandling på grønlandsk og styrket tolkning rettet mod grønlændere.

LÆS OGSÅ Nu udbetales satsmidler igen

- Jeg ser gerne, at der er flere specifikke tilbud rettet mod grønlændere, for jeg tror, der er behov for at indse, at man skal have tilbud specifikt til grønlænderne, for det er tydeligt, når man kommer ud i de grønlanske huse, at folk ikke er gode nok til dansk, så derfor er der behov for tilbud rettet direkte mod grønlændere, siger hun.

Udover satspuljeforhandlingerne er Inuit Atagatigiit i gang med de danske finanslovsforhandlinger i øjeblikket.