Foredrag: Hvad kan vi lære af flodbølgen sidste år?

Teologisk Forening afholder torsdag arrangement på Ilimmarfik med sognepræsterne Flemming Pless og Leif G. Christensen.
Foto © : Beredskabsstyrelsen
Skrevet af Karsten Sommer
02. maj 2018 19:13

I næste måned - nærmere bestemt den 17.juni - er det eet år siden, at Uummannaqområdet blev ramt af den voldsomme flodbølge, der kostede fire mennesker livet.

Den tragiske begivenhed ændrede tilværelsen radikalt for alle beboerne i bygderne Illorsuit og Nuugaatsiaq.

Torsdag aften den 3. maj afholder Teologisk Forening på Ilimmarfik i Nuuk et arrangement, hvor to danske præster, Flemming Pless og Leif G. Christensen, spørger hvad vi alle, som samfund, kan lære af katastrofen, og hvad det kræver af det enkelte menneske at klare så radikale ændringer af sit liv?

Flemming Pless og Leif G. Christensen har tidligere skrevet om kirkens rolle under terrorangrebet i New York den 11. september 2001, og har også undersøgt kirkens og samfundets rolle omkring et voldsomt jordskælv i Christchruch, New Zealand i 2011.

I forhold til tsunamien sidste år, vil de to præster rejse spørgsmålet om, hvordan den grønlandske kirke har kunnet spille en rolle omkring de ulykkelige begivenheder i Karratfjorden i juni 2017.

Flemming Pless og Leif G. Christensen er begge sognepræster i København, og er aktive i Folkekirkens Katastrofeberedskab.

Debatmødet på Ilimmarfik afholdes i morgen klokken 19.30. Det bliver live-streamet på Ilisimatusarfiks YouTube-kanal.

KNR Radio optager foredraget og bringer det på et senere tidspunkt, når det er færdigredigeret.