HUNDESYGE Hundeskyderen går i gang lørdag

Qaasuitsup Kommunia konkluderer efter et møde med hundeejere, at frygten var begrundet, byen er ramt af hundesyge.
Ilulissat er ramt af den meget smitsomme hundesyge.
18. marts 2016 16:59

Der er ikke længere tale om mistanke og frygt for hundesyge. Hundesygen er brudt ud i Ilulissat, det skriver fagchef i kommunens afdeling for teknik og miljø, Søren Lindenhann i en mail til KNR.

Han konstaterer, at hundesygen er spredt til flere steder i hundepladserne og at smittekilden er sporet til de fire hunde som skulle have været medbragt fra Qeqertaq til Ilulissat.

Læs også Hundeejere vælger vaccine fra

Kommunens handlingsplan

Kommunen sætter en række tiltag i gang for at stoppe smitten af hundesyge i Ilulissat. Der er omkring 1200 hunde i Ilulissat.

  • Der er igangsat oplysningsarbejde gennem Arctic-TV og lokalradioen om, at hundesygen er brudt ud i byen.

  • Hundeskyderne begynder deres arbejde allerede i morgen lørdag den 19. marts med at skyde løsgående hunde og ikke som først meldt ud mandag den 21. marts.

  • Der bliver indsat 2 hold hundeskydere

  • Hundeskyderne laver løbende en liste over hvor mange hunde der skydes og hvor de aflives. 

  • En opgørelse over de smittede steder indtegnes i løbet af weekenden.

  • På mandag vil der blive afholdt statusmøde på kommunaldirektørens kontor, hvor byens hundeskydere, garageleder, driftsansvarlige, servicecenterleder og dyrelæge vil være til stede.

Fagchefen fortæller, at der er i dag, fredag, er blevet aflivet flere hunde og flere hundeejere har meldt deres hunde syge.

Fælles ansvar

Distriktsdyrlægen fortæller videre, nu tager kommunen affære, men det er vigtigt, at hundeejerne også er med.

- Kommunen har taget initiativ til at skyde løse hunde. De har haft fat i borgerne, og der er kommet information om, at det er det sker nu. Og det er simpelthen for at sikre, at løse hunde ikke får spredt smitten rundt.

Læs også Hunde fra Ilulissat udelukket fra GM

- Derfor er det jo så vigtigt nu forstår, at der er et fælles ansvar her. De skal få deres på kæde, og de skal sikre, at deres hvalpe er i indhegning, siger Sanne Eline Wennerberg.