Den kinesiske teleudstyrsproducent Huawei vil muligvis blive udelukket fra at deltage i etableringen af et 5G-netværk i Tyskland.Foto: Open Grid Scheduler / Grid Engine / Flickr

Huawei risikerer at blive udelukket fra tysk mobiludbygning

Tyskland vil skærpe krav til selskaber, som byder på at levere udstyr til 5G-netværk, oplyser minister.

Den kinesiske teleudstyrsproducent Huawei vil muligvis blive udelukket fra at deltage i etableringen af et 5G-netværk i Tyskland.

Det fremgår af udtalelser fra den tyske udenrigsminister, Heiko Maas. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Huawei er i henhold til Kinas sikkerhedslove forpligtet til at videregive informationer til Kinas regering. Og dermed er selskabet ikke frakoblet statslige interesser, sagde Maas mandag i Berlin.

Af den grund vil Tyskland skærpe kravene til selskaber, som ønsker at byde på opbygningen af et femte generations mobilnetværk, oplyste Maas.

Det skal ske ved en "troværdighedstest". Her vil myndigheder vil undersøge, om et selskab i sit hjemland er tvunget til at videregive informationer og data, som faktisk burde være beskyttede.

- Sådan er det med Huawei, sagde Maas.

LÆS OGSÅ Vi tager norske advarsler om cyberangreb fra Kina alvorligt

Udtalelsen fra udenrigsministeren er det hidtil kraftigste tegn på, at den tyske regering muligvis vil se Huawei mere kritisk an end hidtil og måske udelukke selskabet fra at byde på hele eller dele af 5G-netværket.

USA har lagt pres på sine allierede for at udelukke Huawei fra at byde på udbygninger af telenetværk.

Ifølge den amerikanske regering indeholder Huaweis teleudstyr "bagdøre". De skal gøre det muligt for Kina at spionere mod andre lande.

Huawei er førende inden for salg af teleudstyr med en global markedsandel på 28 procent. Selskabet har afvist beskyldningen fra Washington og påpeget, at der aldrig er fremlagt beviser for den.

LÆS OGSÅ USA vil tillade visse firmaer at handle med bandlyste Huawei

Alligevel valgte USA i maj at sortliste Huawei. Det indebærer, at selskabet ikke kan købe dele og komponenter fra amerikanske underleverandører uden den amerikanske regerings godkendelse.

Tyske teleselskaber har advaret om, at en bandlysning af Huawei vil forsinke 5g-netværket med flere år. Og det vil kunne gøre projektet mange milliarder euro dyrere.

/ritzau/

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt