Foto: Jonas Fievé/KNR

Tele-Post: Vi tager norske advarsler om cyberangreb fra Kina alvorligt

Direktøren i Telepost tager det alvorligt, at Norges efterretningstjeneste advarer mod mulige angreb på datanetærk fra Kina.

Det giver panderynker hos direktør i Tele-Post, Kristian Reinert Davidsen, at Norges efterretningstjeneste PST advarer mod angreb på norske datanetværk fra Kina og Rusland.

I Grønland leverer kinesiske Huawei nemlig via Tele-Post bredbåndsmodem til private husstande, og selskabet har været med til at forlænge søkablet fra Nuuk til Aasiaat.

Kristian Reinert Davidsen udelukker ikke, at det kan få konsekvenser for, hvordan cybersikkerheden i Grønland vurderes.

- Problemstillingen om kinesiske leverandører - herunder Huawei - har eksisteret i længere tid, og vi forholder os løbende til, om vi skal ændre holdning til leverandørerne. Det gælder også den seneste udvikling i Norge, siger han.

LÆS OGSÅ Norsk efterretningstjeneste advarer mod cyberangreb fra Kina og Rusland

Den norske efterretningstjeneste har netop advaret mod angreb på det norske datanetværk fra Rusland og Kina i sin årlige trusselsvurdering. 

Kristian Reinert Davidsen understreger dog, at det er for tidligt at konkludere, om trusselsvurderingen fra Norge vil ændre på, hvordan Tele-Post forholder sig til nuværende og fremtidige leverandører. Han fastslår desuden, at man som borger ikke bør være bekymret for cybersikkerheden i Grønland.

- Min vurdering er, at cybersikkerheden er forsvarlig, men vi skal fokusere på det og tage det meget alvorligt, siger Kristian Reinert Davidsen.

LÆS OGSÅ Nyt forsvarsforlig styrker politi og cybersikkerhed

Han uddyber, at cybersikkerhed er område, som Tele-Post vil øge fokus på i fremtiden, og det bør alle andre aktører i Grønland også gøre, mener han.

KNR har forsøgt at få en kommentar fra Naalakkersuisoq for uddannelse, kultur- kirke og udenrigsanliggende, Ane Lone Bagger (S), der har ansvar for Digitaliseringsstyrelsen. Det har dog ikke været muligt. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt