Hotel Avannaa i Ilulissat bliver til Sømandshjemmet

Hotel Avannaa i Illulissat skifter navn til nytår. Foto © : Sømandsmissionen
Skrevet af Christine Hyldal
04. september 2019 14:15

På årets første dag næste år vil Hotel Avannaa i Ilulissat slå dørene op under nyt navn – nemlig som Sømandshjemmet i Ilulissat. 

For 50 år siden etablerede Indenlandsk Sømandsmission de to første sømand­shjem i Grønland i Nuuk og Sisimiut. Siden er Sømandshjemmet i Aasiaat også kommet til. 

- Det er ikke en ny tanke, at vi gerne vil være til stede i Ilulissat, siger forrentningschef Erik Ramballe Hansen i en pressemeddelelse.

Allerede i midten af 1980’erne havde Sømandsmissionen planer om at bygge et hotel i Ilullissat, men projektet blev ikke realiseret.

LÆS OGSÅ Sømandshjem fylder 50 år

Ilulissat har Grønlands største fiskerihavn med to fiskefabrikker og mange ansatte i det maritime miljø.

- Vi har et stort ønske om at være aktivt tilstede i det maritime miljø i Grønland. Derfor har vi i flere år undersøgt mulighederne for at få en platform i byen. Vores drivkraft og motivation er, at vi ønsker at gøre en forskel for mennesker i det maritime miljø i Ilulissat, siger Erik Ramballe Hansen.

Overskuddet fra driften af Hotel Avannaa vil gå til diakoni og velfærd i havnemiljøet og i første omgang også til at ansætte en sømandsmissionær.