Sømandshjem fylder 50 år

I denne uge er det 50 år siden, at der blev etableret Sømandshjem i Nuuk og Sisimiut. Fødselsdagen blev fejret med kaffemik i Nuuk.
Skrevet af Nukaaka Tobiassen
03. august 2019 12:01

Tirsdag i denne uge var en lidt anderledes dag for de ansatte på Sømandshjemmene i Nuuk og Sisimiut. Her blev 50 års jubilæet for de to hjem nemlig fejret.  

- Det er meget specielt. 50 år, det er meget. Jeg er ikke engang selv 50 år endnu, siger bestyrer på Sømandshjemmet i Nuuk, Jacob Tindalid.

Lige udenfor Sømandshjemmet blev der serveret kaffe, the og kager for alle interesserede.

Andagt for hjemløse

En af gæsterne havde fløjet mange kilometer for at være med til at fejre dagen på Sømandshjemmet i Nuuk. Erik Norman Svendsen har været biskop i Grønland i 1992 til 1994, og var kommet fra Danmark for at deltage i fødselsdagen:

- Jeg får lov til at være med til en fest, som rækker ind i fremtiden, som ikke bare ser tilbage. Den skal være med til at sikre, at Sømandshjemmet fortsat er en vigtig del af livet i Nuuk, siger Erik Norman Svendsen.

Siden Sømandshjemmet blev etableret i Grønland har formålet være at fortælle befolkningen om kristendommens budskab.

- Vi vil gerne fortælle kirkens budskab, evangeliet. Vi er vi glade for, at vi har haft muligheden for det i 50 år, siger bestyrer Jacob Tindalid.

Og Sømandshjemmet bringer fortsat kristendommens budskaber ud til befolkningen på forskellige måder. 

- Vi har andagt for hjemløse, hvor vi også inviterer dem til morgenmad. Vi har også åben andagt for alle i byen, hvor alle er velkomne til at komme, fortæller Jacob Tindalid.

Nedenfor kan du KNR's reportage fra Sømandshjemmets fejring af 50-årsdagen:

Qanorooq 30.07.2019