Sermersooq undersøger hvordan hjemløs blev spærret inde

Kommuneqarfik Sermersooq samarbejder med sundhedsområdet for at tilbyde den hjemløse mand, den hjælp han har behov for, lover kommunen. 
Foto © : KNR
23. februar 2017 11:58

En hjemløs mand har siddet indespærret i krudtlageret i Nuuk i 17 dage. Han er medtaget, men er i live, og Kommuneqarfik Sermersooq har givet ham den hjælp han har behov for. 

 - Borgeren har vi indkvarteret i en af vores boenheder. Han er blevet undersøgt på Sana onsdag, og han har det godt i dag, siger direktør for forvaltning for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv, Grethe Nielsen og fortsætter:

 - Han kunne selv rejse sig og tog med vores medarbejdere på Sana til undersøgelse. Og det er det eneste jeg kan sige i den forbindelse.

Anden gang

Det er anden gang, at den hjemløse mand finder sig indespærret i krudtlageret ved Nuukullak. Første gang det skete var i slutningen af januar hvor sneen havde lukket manden inde.

Og i den forbindelse valgte Kommuneqarfik Sermersooq at afspærre vejen ind i bygningen for at undgå, at samme situation skulle opstå igen. 

Men på trods af afspærringen, uvidende om, at manden var gået ind igen, låste kommunen døren og kørte væk. Manden har siddet indespærret i 17 dage. 

Var der nogen der tjekkede, om der var nogen mennesker før der blev aflåst?
 - Ja.
Blev det tjekket ordentligt?
 - Det er, hvad vi hører. Men vi ved ikke, hvordan forholdene er dernede, og hvor man kunne gemme sig, siger direktør for forvaltning for Anlæg og Miljø, Mike Jakob Kristiansen. 

Kommunen kigger ind ad

Kommunen er nu i gang med en redegørelse for sagen.  

 - Der er da ingen tvivl om, at det er rigtig rigtig beklageligt. Og vi kigger indad og finder ud af, hvad det er for nogle steder, det går galt, siger Mike Jakob Kristiansen.