Herrernes håndboldtalenter får snart deres eget landshold med international støtte

Grønland får U-20 landshold i håndbold i nærmeste fremtid. Flere landskampe er allerede på tegnebrættet.
Håndbold VM
Grønlandsk herreungdomslandsholer har tidligere deltager i U-21 VM Foto © : Noah Mølgaard
Skrevet af Noah Mølgaard
15. februar 2022 13:19

Der er et landshold for håndholdherrerne her i Grønland. Men inden for den nærmeste tid, bliver det landshold suppleret med et U-20 landshold. 

Det internationale håndboldforbund, IHF, vil til foråret nemlig uddele udviklingsstøtte til de små håndboldnationer, og grønlandsk håndbold kommer til at få en del af kagen.

De her lande kommer Grønland i gruppe med:


Cuba
Guadaloupe
Haiti
Mexico
St. Kitts og Nevis
Trinidad og Tobago

Grønlands håndboldforbund, TAAK, vil bruge de penge til at etablere et landshold for de yngre håndboldherrer, som kan se frem til at få landskampe på benene.

Det forklarer konsulent for Grønlands Håndboldforbund, Akutaaneq Kreutzmann til KNR:

- Det internationale forbund IHF giver økonomisk støtte, der betyder at etablering af U-20 landshold kan blive realiseret for billige penge for vores forbund, forklarer konsulent for Grønlands Håndboldforbund TAAK Akutaaneq Kreutzmann til KNR.

Grønland hører under det nordamerikanske og caribiske håndboldforbund NACHC. Medlemslande i NACHC er delt i to grupper, hvor vindere af begge grupper skal spille om en plads til IHF Trophee.

Landsholdserfaring

Det er en verdensomspændende turnering for udviklingslande, som Grønland er en del af.

- Det er derfor meget dejligt for vores spillere og forbund at vi får den støtte og har råd til sende vores landshold på rejse, siger Akutaaneq Kreutzmann.

Grønland har tidligere haft ungdomslandshold både hos herrer og damer. Men begge landshold blev lukket på grund af økonomi.

Akutaaneq Kreutzmann, der selv er tidligere elitespiller, regner med at ungdomslandshold bliver god støtte til seniorlandsholdet.

- De allerbedste ungdomsspillere kan være med på seniorlandsholdet, mens andre kan bruge ungdomslandshold til at vænne sig til landsholdsrejser. Jeg er også sikker på, at de fleste spillere bliver glad for nyheden om nyt ungdomslandshold, siger Akutaaneq Kreutzmann.

TAAK skal nu finde ungdomslandstræner. IHF har også allerede meddelt, at de næste år vil støtte etablering af ungdomslandshold for kvinder.