Foto: Qeqqata Kommunia

Hermann ærgrer sig over Pisiffik flytning

Beslutningen om at flytte detailkæden Pisiffiks hovedkontor til Nuuk betyder et farvel til 15 arbejdspladser i Sisimiut.

Borgmester i Qeqqata Kommunia Hermann Berthelsen, der også er medlem af bestyrelsen i Pisiffik A/S, ærgrer sig over beslutningen.

- Jeg er selvfølgelig meget ked af, som borgmester, at Pisiffik flytter fra Sisimiut. 15 gode medarbejdere skal så flytte, hvis de vil, til Nuuk, og det er gode borgere og gode skatteydere som er med til at gøre forskellige ting i byen, så det synes jeg er ærgerligt, siger Hermann Berthelsen.

Læs også Pisiffik flytter til Nuuk

Beslutningen om at flytte Pisiffik til Nuuk skyldes at man vil samle serviceledelsen på et sted, forklarer direktør Per Steen Larsen:

- Det har været svært for os at have delt vores servicekontorer hvor nogen har siddet i Sisimiut og nogen i Nuuk. Det har været rigtigt svært i dagligdagen at få det til at fungere og vi har været nødt til, hver eneste gang der skulle tages nogle drøftelser, at tage det over telefonen. Så det vil være en lettelse for os i dagligdagen at vi er på samme lokation.

 

Offentlige selskaber ude i landet

Pisiffik A/S er ejet af den danske dagligvarekoncern Dagrofa og som sådan en privat virksomhed, der frit kan beslutte, hvor i landet, man vil have sit hovedkontor.

Og det er Hermann Berthelsen godt klar over. Men så meget desto mere vigtigt er det, Naalakkersuisut nøje beslutter hvor de offentligt ejede selskaber skal ligge i landet, påpeger Siumut-borgmesteren:

- Det er derfor det er ekstra, med streg under ekstra, nødvendigt at Naalakkersuisut tænker på, at vores såkaldte statslige arbejdspladser ikke alle sammen flyttes til Nuuk. At de er med til at holde hjulene i gang ude på kysten.

 

Flertallet bor uden for Nuuk

Hermann Berthelsen henviser til, at man i Danmark har samme debat om at flytte offentlige institutioner ud i landet.

- Det er en tanke som "lille" Danmark, geografisk set, også tænker på. Så det vil være meget godt, at Naalakkersuisut lige tænker sig rigtigt godt om før alle private arbejdspladser af de større, landsdækkende flytter til Nuuk. At vores hjemmestyreejede selskaber også flyttes ud til kysten, sådan at der er lige balance.

Ifølge Hermann Berthelsen er det ene og alene et spørgsmål om politisk vilje at fordele de offentlige selskaber ud i landet.

Han påpeger at det trods alt er her flertallet af befolkningen bor:

- Man skal jo tænke på, at 70 procent af befolkningen faktisk bor uden for Nuuk. Derfor mener jeg at man faktisk kan bruge sin politiske indflydelse som den enkelte vælger man er, til at goderne ikke kun samles i Nuuk. Men også på den måde politisk kan samles ude på kysten også, lyder det fra Hermann Berthelsen.

Pisiffik ejes af detailhandelskoncernen, Dagrofa, som er hovedaktionær og ejer 86 procent af selskabet. Resten af aktierne er fordelt mellem et bredt udsnit af Pisiffiks medarbejdere samt af Selvstyret.

Læs også Billeder Nersornaat til borgmester

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt