Herberg: Det er nødvendigt at lukke de hjemløse ud for at gøre rent

De hjemløse i herberg I Nuuk skal være ude i to timer om formiddagen. Når det er dårligt vejr, mangler de et sted at holde varmen.

- Det er meget vigtigt for os, at rengøringen gennemføres. Der skal luftes ud, siger lederen af herberget, Kialaarfik, Storm Ludvigsen. 

Herberget Kialaarfik har plads til, at 36 hjemløse kan overnatte. Men klokken 9 om formiddagen skal de lukkes ud, for der skal gøres rent i soveværelserne og gøres klar til næste overnatning. Når klokken slår 11, får de hjemløse igen lov til at komme tilbage og blive der indtil næste formiddag. 

LÆS OGSÅ Hjemløse efterlyser sted at være i dårligt vejr

Og det er hårdt, mener Karl Kristoffersen, der dagligt overnatter i herberget. 

- Jeg er på vej hen til Sømandshjemmet. Jeg tænkte ellers på at gå over til Frelsens Hær, men der er lidt for langt væk i det her vejr. Så jeg tager over til Sømandshjemmet for at få varmen, fortalte Karl Kristoffersen til KNR onsdag.

Men lederen af herberget Storm Ludvigsen afviser, at alle hjemløse bliver smidt ud i frost, storm og sne. Dem, der er dårligt gående og syge, giver herberget lov til at blive.

- Vi giver aldrig afslag til de syge og de gamle, som er dårligt gående, hvis de hellere vil blive her i herberget – de siger til, hvis det er. Hvis de er syge eller noget, så holder vi værelset, hvor de har sovet, åbent, siger Storm Ludvigsen.

Ingen kom og spurgte om de måtte blive

Ifølge ham bliver der lavet en plan tidligt om morgenen for de hjemløse, der vil blive i herberget. 

- Der var ingen der sagde, at de ønskede at blive her i mandags for eksempel, hvor vejret var dårligt. Når jeg møder om morgenen gør jeg klar til dagen, men ingen sagde noget om, at de ville blive her, de gik bare, siger herbergslederen.

De hjemløse får lov til at komme igen klokken 11, men i mellemtiden, når der er dårligt vejr, som der er i disse dage i Nuuk, kan det være svært at finde et sted at holde varmen.

LÆS OGSÅ Ekspert glæder sig over hjemløsepanel

Det fortæller Aabia Frederiksen, der overnatter i Kialaarfik. 

- Når vi ikke kan finde et sted at være, tager vi hen til en opgang for at holde varmen, siger Aabia Frederiksen.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt