- Det ville ellers være rart at have et bestemt sted at tage hen i nærheden, hvor vi kan få varmen i mellemtiden, indtil herberget åbner igen klokken 11, siger Karl Kristoffersen.Foto: KNR / Malik Brøns

Hjemløse efterlyser sted at være i dårligt vejr

Karl Kristoffersen er hjemløs i Nuuk, og når det blæser og sner, kan det være hårdt. Han savner derfor et sted at være, hvor han kan få varmen, fortæller han.

KNR møder Karl Kristoffersen udenfor herberget Kialaarfik i Nuuk klokken 9 onsdag formiddag.

Han overnatter til dagligt i herberget, hvor der er plads til 36 hjemløse, men de får kun lov til at være der indtil klokken 9.

Derfor skal Karl Kristoffernsen finde et andet sted at være, indtil herberget åbner igen klokken 11:

- Jeg er på vej hen til Sømandshjemmet. Jeg tænkte ellers på at gå over til Frelsens Hær, men der er lidt for langt væk i det her vejr. Så jeg tager over til Sømandshjemmet for at få varmen, fortæller Karl Kristoffersen.

LÆS OGSÅ 'Det er anstrengende og meget vanskeligt at være hjemløs'

I disse dage er vejret i Nuuk ramt masser af blæst og sne, så det er ikke nemt for de hjemløse at være uden for.

I Sømandshjemmet får Karl Kristoffersen engang imellem lov til at arbejde som pedel. Der skovler han sne og ordner ting og sager. Et arbejde han er meget glad for. Især fordi det ligger i nærheden af herberget Kialaarfik.

Holder varmen i opgange

Når Karl Kristoffersen befinder sig i byen i løbet af dagen eller aftenen, hvor vejret er for dårligt, opholder han sig forskellige steder for at holde varmen.

- Vi får en kop kaffe i Nuuk Center eller Brugsen. Hvis der er virkelig dårligt vejr, tager jeg til Brugsen, for det er tættere på. På den måde finder vi varmen, fortæller han og fortsætter:

- Det ville ellers være rart at have et bestemt sted at tage hen i nærheden, hvor vi kan få varmen i mellemtiden, indtil herberget åbner igen klokken 11.

LÆS OGSÅ Ekspert glæder sig over hjemløsepanel

Aabia Frederiksen, en anden hjemløs, der også overnatter i Kialaarfik herberget, fortæller, at når vejret er værst, finder han en opgang at holde varmen i.

- Når vi ikke kan finde et sted at være, tager vi hen til en opgang for at holde varmen, siger Aabia Frederiksen.

Karl Kristoffersen fortæller, at han har drøjet med en hovedpine de sidste par dage og ville ønske, at han kunne blive inde hele dagen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt