Aktindsigt: Her er politiets afgørelse i benzinsag

Doris J. Jensen udleverede selv det benzinkort, som angiveligt blev misbrugt til at tanke en båd for mindst 6855 kroner. Jensen erkender, at hun ikke fik tydeligt understreget, at kortet kun måtte anvendes til tjenestebilen. Det fremgår af politiets afgørelse i sagen, som KNR har fået aktindsigt i.
Foto © : KNR
19. oktober 2018 09:42

Politiet vurderede på den baggrund, at det ikke gav mening at føre sagen for landets domstole.

- Jeg har især lagt vægt på at sigtede har nægtet sig skyldig og forklaret, at (...) ikke var bekendt med, at tankkortet tilhørte Grønlands Selvstyre. (...) har videre forklaret, at (...) fik lov til at bruge kortet af Doris Jakobsen, skriver politiet i sin afgørelse.

Navnene på den politianmeldte er streget ud i den aktindsigt, som KNR har modtaget.

LÆS OGSÅ Her er Deloittes undersøgelse af benzin-sagen

I politiets afgørelse fremgår det, at Doris J. Jensen erkender, at hun ikke var tydelig nok, da kortet blev udleveret til den pågældende, som i en periode var en del af hendes husstand, hvor vedkommende passede børnene.

- Doris Jakobsen har forklaret, at hun havde givet (....) lov til at anvende kortet til tankning af ministerbilen, men at hun nok ikke fik understreget tydeligt nok, at kortet alene måtte henvendes hertil, skriver politiet i afgørelsen af 24. maj 2018, som er sendt til det daværende Departement for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke.

Doris J. Jensen valgte onsdag at trække sig som naalakkersuisoq for sundhed, sociale anliggender og justitsvæsen. Kort forinden havde et flertal i Inatsisartut meldt sig klar til at støtte et mistillidsvotum mod hende.

Her er afgørelsen: