Her er en af Greenpeace-aktivisterne

Mød en af de to Greenpeace-aktivister, der er om bord i den overlevelse-kapsel, som hænger under Leiv Eiriksson.
Skrevet af Rune Langhoff
30. maj 2011 12:10

Da Radioavisen i fredags besøgte Esperanza, interviewede vi uanende en af de to aktivister, der nu hænger under boreriggen Leiv Eiriksson.

Han hedder Luke og er fra Yorkshire i England - og befinder sig altså lige nu under Leiv Eiriksson. Men hvorfor vil han overhovedet kæmpe for at stoppe Cairn Energys olieprøveboringer?

- Jeg var ikke selv førstehåndsvidne til Deepwater Horizon-ulykken, men jeg så det i medierne, og jeg har også set en stribe andre olieulykker, som har haft store konsekvenser. Hvis noget lignende sker i Arktis, ved vi ikke, hvordan det vil ende, derfor er jeg for at forsøge at sikre, at der ikke er noget, der går galt her, siger Luke, der altså nu har befundet sig i den lille kapsel under Leiv Eiriksson i over et døgn.

Og der må den trange plads genere ham, for her er hvordan han beskrev livet på Esperanza i fredags:

- Der er nogle fornøjelige øjeblikke, men der er også store prøvelser. I det hele taget kommer vi i gennem mange forskellige følelser her ombord. Skibet virker måske stort, men det er et lille sted. Når vi har været ombord længe, kommer man til at kende hver eneste krog... men trods alt er det sjovt.

Se billeder fra KNRs besøg på Esperanza her.