Her bliver vi holdt for aprilsnar

Det er 1. april og dermed den dag på året, hvor flere medier vanen tro forsøger at bringe læserne på glatis med fantasifulde aprilsnar-historier.
Foto © : Walter Turnowsky/KNR
Skrevet af Karsten Sommer
01. april 2015 13:48

Herhjemme fortæller Sermitsiaq.ag således nyheden om at Siumuts partiformand Kim Kielsen netop har ansat tidligere formand for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond, som sin nye personlige rådgiver.

- Aleqa Hammond er en af vor tids største politiske begavelser. Og så taler hun perfekt engelsk, og det har vi brug for i denne tid, hvor det strammer til med forhandlingerne om Thulebasen, forklarer Kim Kielsen på netavisen.

Og takker hende i øvrigt for at være grunden til, at Kielsen er blevet formand for Naalakkersuisut.

- Uden hende var jeg aldrig nået så langt, siger formanden til avisen på denne 1.april.

 

Nyt Siumutmedlem

sin Facebook-profil fortæller den tidligere formand for Demokraterne, Jens B. Frederiksen, at han har meldt sig ind i Siumut.

Om det er en aprilsnar svæver fortsat i det uvisse.

I Danmark meddeler Ekstra Bladet, at de nye 20-kronemønter får prinsgemalen prins Henriks ansigt på mønten, når mønten udsendes den 16. april i anledning af dronningens 75-års fødselsdag.

Og Berlingske fortæller, at afløseren for fodboldlandsholdets træner Morten Olsen ser ud til for første gang at blive en kvinde. Noget flere kvindeorganisationer længe har ønsket.

Læs også Slædehundeejere skal samle op efter hundene

Og hvis vi lige til sidst vender tilbage her til landet, så kan Radioavisens morgennyhed om at slædehundeejere fremover skal indsamle hundenes efterladenskaber, når de kører ude i naturen, nok ikke stå for et nærmere faktatjek.

Ideen er måske god, men der er ikke noget lovforslag på vej, endnu da.