Helene om udskydelse: Jeg troede det var aflyst

Undskyldning til eksperiment-børn bliver udsat - igen. Helene Thiesen er stadig optimistisk og fortsætter med at vente.
Helene Thiesen er stadig optimistisk på den officielle undskyldning fra den danske stat. Som - igen - er blevet udskudt. Foto © : Louise Dyring Mbae/Red Barnet
10. maj 2020 11:31

- Lige da jeg hørte det, der blev jeg ked af det, fordi jeg troede det så var aflyst, siger Helene Thiesen om udskydningen af den officielle undskyldning til eksperimentbørnene.

Hun blev ringet op af kommissionen og blev informeret om, at den officielle undskyldning fra den danske stat, igen er udskudt.

LÆS OGSÅ Undskyldning til eksperiment-børn bliver udsat - igen

Helene Thiesen sammen med 21 andre børn blev i 1951 sendt til Danmark som led i et kultureksperiment. Hun var syv år da hun blev revet væk fra sin familie.

Det vækker fortvivelse, fornærmelse og det trækker én ned, at undskyldningen bliver ved med at blive udskudt, uddyber Helene. Men håbet er der dog stadig.

- Det er jo ikke så sjovt, men på den anden side, hvis den kommer og når den kommer så bliver det jo rigtig godt, så jeg kan sagtens vente, siger hun.

- De arbejder fint på det

En historisk udredning om forløbet skulle nemlig have været færdig senest 1. juni i år.

Men nu er fristen for udredningen udskudt på grund af coronakrisen til tidligst november, oplyser den danske stat.

- Den kommission er startet og de arbejder jo på det og er sat til at arbejde på det. Og jeg syntes at de arbejder fint på det, så det tror den kommer (undskyldningen red.).

LÆS OGSÅ - En undskyldning vil betyde alt!

Naalakkersuisut har ønsket, at udredningen skal være færdig, før der kan komme en officiel undskyldning til Helene og de andre børn.

Historien om eksperimentbørnene har vakt interesse over hele verden. Blandt andet BBC, de tyske og østrigske medier har skrevet om børnene.