Hele Rigsfællesskabet er sikret kommende vacciner mod corona

Når og hvis der kommer en effektiv vaccine mod coronavirus, så er der sikret vacciner nok til alle borgere i Danmark, Grønland og Færøerne. Det oplyser den danske sundhedsminister.
I Danmark bliver det nu forbudt at sælge alkohol efter klokken 22, og forsamlingsforbuddet sænkes til 10 personer. Foto © : Scanpix
Skrevet af Mathies Hvid Toft
23. oktober 2020 16:56

Alle borgere er sikret adgang til en vaccine mod coronavirus, så snart den er klar.

Det fastslog sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ved et pressemøde om smitteudviklingen med coronavirus i Danmark.

Danmark har nemlig indkøbt potentielle vacciner fra tre firmaer nu. Det drejer sig om Astrazeneca, Sanofi-GSK og Johnson & Johnson.

- Når og hvis vaccinerne bliver godkendt, så vil vi i Danmark have vaccinedoser nok til at tilbyde frivillige vacciner til alle borgere i Danmark, Grønland og Færøerne i takt med at de bliver godkendt, produceret og leveret. Vi er i en hård tid, men der er også håb forude, siger ministeren under pressemødet.

LÆS OGSÅ Overblik: Status på coronavirus i Grønland

Der er flere medicinalselskaber, der brygger på en vaccine mod coronavirusset, der lige nu hærger over hele verden.

Nogle af de vacciner, som der er størst forhåbninger til, er bl.a. netop Astrazeneca, der gennemfører fase 3-forsøg.

Coronasmitten stiger markant

I Danmark blev der under pressemødet annonceret en pamflet af nye restiriktioner for at bremse smittespredningen, som vokser markant.

Det er bliver eksempelvis forbudt at sælge alkohol efter klokken 22, ligesom forsamlingsforbuddet sænkes til 10 personer.

I Danmark har man fredag registret 859 nye tilfælde af coronavirus. Det er ny rekord.

Herhjemme er der lige nu én bekræftet smittet, men da vedkommende ikke har overholdt myndighedernes karantæneregler, er der frygt for, at smitten har spredt sig.

10 personer er lige nu i karantæne i Aasiaat. Medlemmerne af Inatsisartuts Finansudvalg har været i karantæne, og det har 80 elever på en uddannelsesinstitution i Sisimiut også.