Hans Enoksen om koalitionsbrud med IA: Vi voksede fra hinanden

Partiformand for Naleraq, Hans Enoksen, forklarer bruddet med koalitionspartneren IA med, at de to partier er vokset fra hinanden.
Ifølge Hans Enoksen, partiformand for Naleraq, har Naleraq og IA ikke holdt møder siden vinter. Nu er samarbejdet i koalitionen slut. Foto © : Malik Brøns / KNR
Skrevet af Else Olsvig, Anders Dall
04. april 2022 12:22

Afstanden mellem Naleraq og Inuit Ataqatigiit var simpelthen blevet for stor. De to partier var allerede i vinter begyndt at bevæge sig hver sin vej.  

Sådan lyder det fra formanden for Naleraq, Hans Enoksen, til KNR.

Meldingen fra Hans Enoksen kommer i kølvandet på nyheden om, at koalitionsaftalen mellem Inuit Ataqatigiit og Naleraq nu er fortid godt et år efter, de to partier skrev under på koalitionsaftalen.

I stedet er Inuit Ataqatigiit og Siumut gået sammen om at danne en ny koalition. Den nye koalitionsaftale har de to partier netop skrevet under på et pressemøde her klokken 11.

Ingen møder siden vinter

Ifølge Hans Enoksen informerede Múte B. Egede ham klokken ni om, at Naleraq ikke længere skulle være en del af koalitionen.

- Jeg tror, vi har kørt dem træt, vi har været for stædige med alle vores ønsker om at realisere vores koalitionsaftale. Vi voksede fra hinanden allerede i vinter, siger Hans Enoksen. 

Det var tilbage i april sidste år, at IA og Naleraq skrev under under på den nu forhenværende koalitionsaftale. Men ifølge Hans Enoksen har de to partier haft svært ved at nå hinanden.

- Vi har tidligere været i koalition med Siumut, som er svære at lave kompromisser med, men Inuit Ataqatigiit er endnu sværere at lave kompromisser med, siger han til KNR.