Hannah i Shanghai: Jeg flytter til Spanien på grund af corona-virus

Hannah Olsen er studerende i Kina, og hun har besluttet sig for at flytte til Spanien på grund af udbruddet af coronavirus i Kina.
De fleste i skolen har besluttet hvad deres næste skridt er, flere besluttede at tage hjem. Men ikke Hannah. Hun søger nemlig nye oplevelser i Malaga, en by i Andalusien i det sydlige Spanien. Foto © : Hannah Olsen
29. januar 2020 05:10

- Jeg besluttede mig for at søge nye oplevelser og et nyt studie. Derfor skal jeg til Malaga i Spanien, fortæller Hannah Olsen.

Hun er i Shanghai, Kinas største by. Hun er på EF-ophold for at lære kinesisk mellem cirka 25 millioner mennesker.

Shanghai ligger cirka 840 kilometer fra Wuhan, byen hvor virusset har sin oprindelse.

- Vi bærer masker og bliver opfordret til at vaske vores hænder grundigt, fortæller hun til KNR's morgenprogram Nunatta Nipaa.

Virus kommer fra vilde dyr

Coronavirus har ifølge kinesiske myndigheder smittet over 2700 personer, og mere end 100 er døde.

Der er mistanke om, at det virusset kommer fra vilde dyr, der er blevet solgt på et marked i Kina. Virusset blev første gang opdaget i Wuhan i midten af december.

LÆS OGSÅ Dødstallet efter coronavirus overstiger 100 i Kina

På grund af frygten for smitte er biografer og Disney World midlertidigt lukket i Shanghai.

- Jeg kan se, at der bliver lukket alle steder, og der er også meget færre mennesker, fortæller Hannah Olsen.

Coronavirus har spredt sig fra den centrale del af Kina til en række andre lande. Derfor forlader Hannah og hendes værtsfamilie kun deres hjem, hvis det er nødvendigt.

Studerer over nettet

- Da Chinese New Year startede, lukkede vores skole, og den er stadig lukket i dag. Vi fortsætter vores studier via nettet. 

Det kinesiske nytår startede 25. januar.

Ifølge Hannah Olsen har de studerende fået tre muligheder fra EF-skolen: Enten kan de flytte til Singapore, de kan tage hjem eller skifte til en anden EF-skole.

LÆS OGSÅ Landslægeembedet om virus: Der er lagt planer

De fleste i skolen har besluttet, hvad deres næste skridt er - og de fleste besluttede at tage hjem. Men ikke Hannah. Hun søger nemlig nye oplevelser i Malaga, en by i Andalusien i det sydlige Spanien.