Foto: Tilioq

Handicaptalsmanden kritiserer Naalakkersuisuts handicappolitik

Der ser ikke ud til at komme en handlingsplan for, hvordan Grønland kan leve op til FNs handicapkonvention lige foreløbig. I stedet skal det undersøges, hvor det halter med sikre de vilkår, som Grønland har lovet at følge i konventionen. Det møder krads kritik fra Handicaptalsmanden.

Inuit Ataqatigiit har foreslået, at der senest til efteråret næste år laves en handlingsplan for, hvordan man sikrer, at handicapkonventionen bliver overholdt.

Det får opbakning fra resten af oppositionen.

Naalakkersuisut mener derimod, at man bør vente til den længe ventede handicaplov har fået lov at komme i gang og virke. Derefter er der brug for et overblik over forholdene på handicapområdet.

LÆS OGSÅ Forsinket handicaplov er ventetiden værd

Derfor foreslår Naalakkersuisut i stedet, at der skal laves en redegørelse, der viser, hvilke mangler der er i forhold til handicapkonventionen. En redegørelse, der ligger færdig i 2023.

Det møder kritik fra Handicaptalsmanden, Christina Johnsen. Hun mener, at det er for uambitiøst.

- Det er en fuldstændig fordrejning af et forslag. Der blev stillet et forsalg i øst, der er fremadskuende, og så kommer der et svar i vest, der er bagudskuende. Det hænger slet, slet ikke sammen. Der skal laves løbende evalueringer og vi skal ikke vente til 2023, siger hun til KNR.

Skal se fremad

Christina Johnsen påpeger, at det ene ikke udelukker det andet. Man kan sagtens lave en redegørelse og en handlingsplan.

Ændringsforslaget til en redegørelse fra Naalakkersuisut har dog opbakning fra Demokraterne, hvilket giver et samlet flertal til redegørelsen i stedet for handlingsplanen.

Ifølge Christina Johnsen betyder det, at tingene kommer til at stå stille, og det er for dårligt.

- Vi bliver nødt til at se fremad, vi bliver nødt til at ligge nogle planer. Jeg forstår ikke, hvorfor der er så meget modstand mod at sætte sig ned og lægge nogle planer for fremtiden på handicapområdet, siger hun.

LÆS OGSÅ Flere kommuner kritiserer handicappedes forhold i Grønland

Handicaptalsmanden mener, at forholdene for handicappede er for dårlige på flere områder. Bl.a. infrastruktur, uddannelsesområdet og der mangler et bygningsreglement.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt