Handicaptalsmand tager på rundrejse til byer og bygder

Det er første gang, at Tilioq tager på en rundrejse i en kommune for at vurdere de forhold, som personer med handicap lever under.
Den første tur går til Kommune Kujalleq, hvor handicaptalsmand Christina Johnsen fra den 10. til den 23. august vil se på forholdene for personer med handicap i samtlige byer og et par bygder. Arkivfoto Foto © : Christina Johnsen
29. juli 2019 14:03

Handicaptalsmandsinstitutionen Tilioq tager for første gang på rundrejse for med egne øjne at tjekke de handicappedes levevilkår.

Den første tur går til Kommune Kujalleq, hvor handicaptalsmand Christina Johnsen fra den 10. til den 23. august vil se på forholdene for personer med handicap i samtlige byer og et par bygder.

Handicaptalsmanden kommer på besøg: 

Narsaq:           10.-13. august 
Alluitsup Paa:       13. august 
Narsarmijit:           14. august 
Nanortalik:       15.-17.august 
Qaqortoq:         17.-21.august

Det er første gang, at Tilioq tager på en rundrejse i en kommune for at vurdere de forhold, som personer med handicap lever under.

Tilioq vil afholde flere arrangementer med aktiviteter, og så vil handicappede kunne få én til én samtaler med talsmanden.

Tilioqs rundrejse i Kommune Kujalleq vil munde ud i en rejserapport, der skal formidle information om forholdene for handicappede med afsæt i handicapkonventionen samt rådgive offentlige myndigheder.

LÆS OGSÅ Vi flyttede til Danmark for at få ordentlig hjælp

Institut for Menneskerettigheder har tidligere på året kritiseret Grønland for ikke at tilbyde nok hjælp til folk med handicap. Den hjælp og støtte, de kan få i deres hjemland, er utilstrækkelig, og det får dem til at søge væk, lød det i en rapport.

Institut for Menneskerettigheder pegede i rapporten også på, at der er meget lidt samarbejde på tværs af sektorer og ikke meget fokus på handicap i hverken politikker, i praksis eller i lovgivningen.