Handelsboykot alvorlig bet for Polar Seafood

Den grønlandske eksport af rejer til Rusland kan blive lukket ned nu, hvor Rusland har annonceret en handelsboykot af USA og EU, Australien, Canada og Norge.
Foto © : KNR
Skrevet af Karsten Sommer
07. august 2014 09:43

- Vi er meget bekymret og, hvis vi rammes, har vi et kæmpe problem.

- Vi er i fuld gang med at undersøge, hvad det får for konsekvenser. For selvom Grønland ikke er medlem af EU, kan det meget vel være, at vi via vores tilknytning til Danmark også vil blive ramt, siger Polar Seafoods bestyrelsesformand, Henrik Leth til KNR.

Kvart milliard på spil
Polar Seafood eksporterer for 300 millioner kroner om året til Rusland, og ifølge Henrik Leth vil et eventuelt importforbud til Rusland også ramme Royal Greenland og Iceberg Seafood hårdt.

- Det er meget en uheldig situation, men vi kan jo ikke gøre noget ved det, men blot håbe, at Grønlands manglende medlemskab af EU, kan betyde at vi går fri, siger Henrik Leth, som er i fuld gang med at finde ud af konsekvenserne af udmeldingen fra Moskva.

LÆS OGSÅ Flot regnskab fra Polar Seafood

Polar Seafood har egen fabrik med pakkeri i Rusland.

Ukraine-situation står bag
Premierminister Dmitrij Medvedev har fortalt i en tv-transmitteret tale, at Rusland vil stoppe import af en lang række fødevarer, herunder frugt, grønt, kød, fisk, mælk og mejeriprodukter fra USA og EU, Australien, Canada og Norge. Det skriver Reuters.

Boykotten er et modsvar til de sanktioner, som en del lande har indført mod Rusland som konsekvens af det, der sker i Ukraine.