Flot regnskab fra Polar Seafood

Polar Seafood har haft et år med vind i sejlene. Det bekræfter deres netop offentliggjorte årsregnskab.
19. juni 2014 09:00

Overskuddet var på næsten 203 millioner kroner før skat. Polar Seafood kunne sidste år - når man talte alle afgifter og skatter fra selskab og ansatte med - bidrage med 215 millioner kroner til landskassen.

Ifølge virksomheden selv, skyldes det flotte resultat, at man i god tid investerede 300 millioner kroner i det nye makrelfiskeri, og at selskabet drives effektivt.

På generalforsamlingen den 28. maj var bestyrelsesformand, Henrik Leth, også tilfreds.

- Men et overskud på lidt over 200 millioner ud af en samlet omsætning på op mod 2,5 milliarder er et nødvendigt niveau. I vores branche det store investeringsbehov en forudsætning for at klare sig i den internationale konkurrence, sagde han.

- Derfor er der et meget stor krav til, at vi fiskerivirksomheder fokuserer på alle dele af driften og skaber den tilstrækkelige rentabilitet, lød det fra Leth.

Bestyrelsesformanden sagde også, at han ikke regner med et lige så stort overskud til næste generalforsmaling, fordi der er store markedsændringer løbende og ofte bliver ændret på lovkrav og forbrugerkrav.

Indtægterne fra makrellen var ikke kun afgørende for det gode regnskab i Polar Seafood men også at finansloven i efteråret sidste år gik i nul.

Stort overskud hos Polar Seafood