Stort overskud hos Polar Seafood

Så er der godt nyt fra Polar Seafood, hvor regnskabschefen i disse dage kan gå rundt med et stort smil. Polar Seafood kom nemlig ud af regnskabsåret 2012 med sit hidtil bedste resultat og et overskud på over 203 millioner kroner. Koncernens aktiviteter udløste således 225 millioner kroner - alene i direkte betalinger til de offentlige kasser i Grønland.
14. april 2013 16:41

De 203 millioner kroner var før skat og hvilket giver 151 mio. efter skat. Dermed er overskudsgraden var på 7,8%, hvilket er en af de højeste blandt branchens virksomheder i rigsfællesskabet. Den samlede egenkapital i koncernen er nu på næsten 900 millioner kroner.

- Når vi sammenligner os med vores kollegaer i både Grønland og i de øvrige nordiske lande, klarer vi os særdeles godt, hvilket vi naturligvis er meget tilfredse med, udtaler bestyrelsesformand Henrik Leth i en kommentar til regnskabet.

Polar Seafood skriver i en pressemeddelelse, at med de faldende rejekvoter er det afgørende for selskabet at satse på nye arter. Selskabet påpeger, at det samme i øvrigt gælder helt overordnet for landets samlede fiskerierhverv.

- Hvis vi på langt sigt skal fastholde den grønlandske fiskeindustris position på verdensmarkedet, kræver det en modernisering af strukturen. Ikke mindst set i lyset af både de faldende kvoter samt en stærkere international konkurrence, er det meget afgørende, at der sikres optimale og stabile rammebetingelser for den grønlandske fiskerisektor. sagde Henrik Leth og understreger:

- Den vil også i de kommende mange år være landets ubetingede hovederhverv og indtægtskilde.

Den væsentligste investering i regnskabsåret var købet af aktiemajoriteten i selskabet East Greenland Codfish A/S, der fisker pelagiske arter som lodde, sild og makrel. Man forventer, at dette køb vil give koncernen et godt brohoved indenfor det pelagiske fiskeri, som er under udvikling i Grønland.

En anden betydelig investering er etableringen af et stort frysehus i Rusland, der er et marked i vækst. Udover egne produkter håndterer Polar Seafood her rejer for en række andre virksomheder gennem dette frysehus, der ligger tæt ved Moskva. Derved bliver Polar Seafood en af de største seafood operatører på det russiske marked.