Hamas-angreb mod Tel Aviv har udløst luftalarm søndag

Hamas siger i en erklæring, at det søndag har indledt "et stort missilangreb" mod Tel Aviv. Det udløste luftalarmen over byen tidligere i dag.
For første gang i flere måneder har der søndag været luftalarm over den israelske storby Tel Aviv. Foto © : Marko Djurica/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
26. maj 2024 14:14

Der har søndag været luftalarm i den israelske storby Tel Aviv. 

Den Væbnede fløj i Hamas, Ezzedine al-Qassam Brigaden, siger i en erklæring, at det har indledt "et stort missilangreb" på byen. Det er gengæld "for de zionistiske massakrer på civile".

Luftalarmen er den første i Tel Aviv i flere måneder. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Israels hær har i en første melding sagt, at mindst otte raketter er sendt mod den israelske storby.

Militæret siger, at sirener er aktiveret over det centrale Israel, mens der kæmpes i byen Rafah i den sydligste del af Gazastriben.

En korrespondent fra det franske nyhedsbureau AFP rapporterer, at han så raketter blive affyret fra Rafah. Det israelske militær oplyser samtidig, at "nogle raketter er blevet skudt ned" af det israelske luftforsvar.

Tv-stationen Al-Aqsa, som drives af Hamas, siger, at raketterne affyres fra Gazastriben.

Der har ikke været rettet raketangreb mod Tel Aviv i de seneste fire måneder.

Angrebet signalerer, at den islamistiske gruppe stadig er i stand til at affyre raketter over længere afstande trods en syv måneder lang israelsk offensiv, som har ødelagt store dele af Gazastriben.

/ritzau/Reuters