Halvdelen af Nuuks containerboliger til hjemløse står tomme

Hjemløse i Nuuk har i to år kunnet få en bolig i en række containere. Men kommunen oplever flere udfordringer, der betyder, at under halvdelen af boligerne er i brug.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Jaaku Lyberth
10. januar 2019 07:01

Kommuneqarfik Sermersooq købte for to år siden 26 containerboliger, der skulle huse nogle af hovedstadens mange hjemløse.

Men kun halvdelen af containerne er beboet.

Ud af de 26 containerboliger er 13 ledige og det skyldes blandt andet, at der lejerne ikke betaler deres husleje og derfor bliver sat på gaden igen, fortæller specialkonsulent i Kommuneqarfik Sermersooq, Lars Jørgen Kleist.

Et af kravene til at få tildelt en containerbolig er, at den hjemløse har et arbejde og at huslejen på omkring 800 kroner om måneden bliver betalt.

LÆS OGSÅ Sermersooq køber containere til hjemløse

Lars Jørgen Kleist oplyser, at der er stor udskiftning i lejerne af containerboligerne i løbet af året. Og ved udskiftningen får kommunen en anden udfordring.

Afdelingen for Velfærd og Arbejdsmarked i Kommuneqarfik Sermersooq som varetager containerboligerne har problemer med at finde frem til de hjemløse, der er skrevet op til at leje et en containerbolig, fortæller specialkonsulenten.

- Enten har de ingen mobil eller også har de ikke oplyst, hvor de bor eller er, skriver Lars Jørgen Kleist til KNR.

Containerne er placeret på Admiralitetsøerne bagved Nuuk Imeq. Her kan containerboligerne stå frem til den 15. april. Kommunqarfik Sermersooq er nu i færd med at finde en ny placering til boligerne efter den 15. april.