Høj byggepris udskyder udvidelse af alderdomshjem i Upernavik

Udvidelsen af alderdomshjemmet i Upernavik er udskudt af Avannaata Kommunia.
Foto © : Kathrine Kruse
Skrevet af Kathrine Kruse
04. december 2018 07:10

Rettelse 15:25: Det har tidligere fremgået af artiklen, at alderdomshjemmet var 100 kvadratmeter. Det er dog noget større. Det fejlagtige tal er nu fjernet.

Byggeriet skulle ellers være gennemført i år, men de tilbud der er kommet ind har været for dyre. Derfor skal udvidelsen nu ske i etaper.

Udvidelsen af alderdomshjemmet i Upernavik skulle være begyndt i år. Men arbejdet er slet ikke kommet i gang, og nu er det udskudt til næste år.

Årsagen er høje priser i byggebranchen. Avannaata Kommunia afholdt i foråret en udbudsrunde for udvidelsen af alderdomshjemmet i Upernavik.

Og her viste det sig, at kvadratmeterprisen for udvidelsen ville blive langt højere end kommunalbestyrelsen kunne acceptere.

LÆS OGSÅ Ældre måtte gå sultne i seng på alderdomshjem

Tømrervirksomhederne i Nordgrønland har travlt for tiden, og det har påvirket priserne i de nordligere byer, fortæller borgmester i Avannaata Kommunia, Palle Jeremiassen.

- Her er prisen normalt på 20.000 kr. pr. kvadratmeter. Og lige nu er priserne på arbejdet for det offentlige i Nordgrønland mellem 40-60.000 kr. pr. kvadratmeter. Og da vi er ansvarlige for at borgernes penge bliver brugt fornuftigt, har vi sagt nej til de priser.

Byggeriet er nu udskudt og det er planen, at fordele byggeriet over flere år i håb om at spare penge.

- Vi håber på at sænke prisen, ved at fordele arbejdet og udvide tidsrammen. Det er også det, vi arbejder på, siger borgmesteren.

Alderdomshjemmet i Upernavik med plads til 22 beboere, skal udvides, således at der er plads til 29 beboere mere.

Arbejdet med at udvide alderdomshjemmet i Upernavik som begyndte i 2012, har fået en finansiering i de kommende to år på 36 mio. kr. af Selvstyret og Avannaata Kommunia.