Foto: KNR

Ombudsmand: Ældre måtte gå sultne i seng på alderdomshjem

Beboere i alderdomshjemmet i Aasiaat er gået sultne i seng, når de ikke er blevet ordentlig mætte efter aftensmaden. Det fremgår af ombudsmandens årsberetning for 2017.

Sidste år ved udgangen af november gennemførte Ombudsmanden for Inatsisartut en uanmeldt inspektion af Alderdomshjemmet i Aasiaat.

Her konstaterede ombudsmanden en række kritisable forhold for ældre, der bor på alderdomshjemmet, som udover en afdeling for ikke-plejekrævende beboere også består af en demensafdeling og en plejeafdeling.

Nogle madrester og lidt yoghurt

Af ombudsmandens inspektionsrapport fra alderdomshjemmet fremgår det, at fire medarbejdere under ombudsmandens inspektion har forklaret, at de manglede mad at give til beboere, som måtte blive sultne om aftenen eller om natten, hvor køkkenet ikke er åbent.

- I et køleskab på et af kontorerne er der sommetider nogle madrester, men ellers plejer der kun at være lidt yoghurt. Det er derfor forekommet, at beboere, som ikke var blevet ordentligt mætte efter aftensmaden, har måttet gå sultne i seng, lyder det i inspektionsrapporten fra ombudsmanden.

Ombudsmand: Beboere skal have adgang til mad

Køkkenlederen har overfor inspektionsholdet forklaret, at hun under sine daglige møder med plejepersonalet plejede at spørge, om de manglede noget, og at hun aldrig fik at vide, at der manglede mad til aften- og nattetimerne.

- Hun ville snarest mulig sørge for, at der fremover er mere mad i køleskabet, når køkkenpersonalet går hjem, lyder i det i rapporten.

Ombudsmanden henstiller, at alderdomshjemmet i Aasiaat skal sikre, at beboerne også skal have adgang til mad uden for køkkenets åbningstid.

Den henstilling har den daværende Qaasuitsup Kommunia fulgt, fortæller borgmester i Qeqertalik, Ane Hansen, der i dag har ansvaret for alderdomshjemmet i Aasiaat.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt